Politie Gelderland-Zuid

Intensieve verkeerscontroles door team Buren

Weer hoge snelheden op Burensedijk: één invordering

Buren, 10-05-2006 o Het politieteam Buren heeft dinsdag op meerdere plaatsen in de gemeente controles gehouden op naleving van de verkeersregels. Er is met name gelet op snelheid en dragen van de gordel.

Op de Tielseweg in Buren werd aan het begin van de middag een gordelcontrole gehouden. In totaal 19 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.

In de namiddag is op de Burensedijk (een 60 km-weg) in Zoelen een snelheidscontrole gedaan met de lasergun. Maandag was ook op deze plaats gecontroleerd, toen met een radarauto, waaruit bleek dat veel weggebruikers veel te hard reden. Reden om in het belang van de verkeersveiligheid vaker te controleren en weggebruikers te attenderen op de gevaarzetting op deze locatie.

Er zijn dinsdag 10 bekeuringen uitgereikt middels staande houding. Van een bestuurder, die met een snelheid van 114 km/uur reed, werd meteen het rijbewijs ingevorderd. Agenten signaleerden opnieuw hoge snelheden; er zouden meerdere bestuurders rond 95 km/uur hebben gereden. (08)