ADO Den Haag

Den Haag, woensdag 10 mei 2006

T.a.v. de sportredactie

Robert Langenbach verlaat ADO Den Haag

Robert Langenbach legt met ingang van 1 september 2006 zijn functie als algemeen directeur / directievoorzitter van NV ADO Den Haag neer.

Langenbach over zijn vertrek: "Na zes jaar als algemeen directeur van NV ADO Den Haag te hebben gefungeerd zijn alle doelstellingen die ik bij mijn aantreden in 2000 heb gesteld, gerealiseerd. Op organisatorisch vlak zijn alle werkterreinen ingevuld en is de directie uitgebreid. Bovendien is na een lange tijd van juridische procedures in november 2005 de eerste paal geslagen voor het nieuwe ADO Den Haag-stadion. Verder heeft de club in de afgelopen periode ook haar sportieve ambities waargemaakt. Na de promotie naar de Eredivisie in 2003 is ADO Den Haag uitgegroeid tot een stabiele betaald voetbalorganisatie op het hoogste niveau. De overgang naar de nieuwe thuishaven in het Forepark is daarbij van cruciaal belang om uit te groeien tot een club die structureel is terug te vinden in het linkerrijtje."

"Op het gebied van marketing en communicatie is eveneens de nodige vooruitgang geboekt. Het imago en daarmee het merk ADO Den Haag heeft de voorbije jaren een aanzienlijke verbetering ondergaan. Met onder andere hoofdsponsor Zorgverzekeraar DSW en official partner Hommerson Casino's mag de club rekenen op de steun van grote bedrijven, die geloven in de kansen rond en de kracht van ADO Den Haag. Daarnaast is - door het ontplooien van diverse activiteiten voor de Haaglandse samenleving - in samenwerking met de gemeente Den Haag de sociaal-maatschappelijke rol van ADO Den Haag versterkt. Inmiddels is ADO zelfs door de KNVB uitgeroepen tot één van de vijf meest maatschappelijke clubs van Nederland."

"De club verkeert nu in de volgende fase van het groeiproces, waarbij vanuit deze basis moet worden voortgebouwd. Aangezien mijn ambities meer liggen bij het opbouwen van een organisatie, ben ik tot de conclusie gekomen dat de tijd nu rijp is om plaats te maken voor een opvolger. In overleg met en op verzoek van de Raad van Commissarissen zal ik - zeker met het oog op de sluiting van de transfermarkt - tot 1 september aanstaande aanblijven."

"Na zes jaar werkzaam te zijn geweest voor ADO Den Haag, heb ik mijn hart verpand aan deze club. ADO is een wezenlijk onderdeel geworden van mijn leven, waardoor ik komende seizoenen nog veelvuldig op de tribune van het Zuiderparkstadion en het nieuwe stadion zal zijn te vinden."

Ruurd de Boer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NV ADO Den Haag: "Wij betreuren het vertrek van Robert Langenbach ten zeerste, maar respecteren zijn besluit. Dat hij tot 1 september aanblijft, stellen wij dan ook op prijs. Wij hebben grote waardering voor hetgeen de organisatie onder leiding van Langenbach heeft bereikt en kijken met veel genoegen terug op de prettige samenwerking."

Bedrijfseconoom Robert Langenbach (34) is sinds 23 oktober 2000 algemeen directeur van NV ADO Den Haag. Daarvoor was hij werkzaam als beleidsadviseur licentiezaken en vervolgens als financial controller van de business unit Betaald Voetbal van de KNVB in Zeist.


Noot voor de redactie (

ADO Den Haag