Landstede


De Phoenix slaat haar vleugels uit

Voor De Phoenix staat dit schoolseizoen bol van de ontwikkelingen. In december kreeg de RK Jenaplanschool de erkenning Brede School, op dinsdag stond de verhuizing van de Provincieroute naar de Zalmkolk 2 in Zwolle op het programma.

De Phoenix biedt in samenwerking met Landstede buitenschoolse opvang.

De kinderen verzamelden zich dinsdagmorgen bij de lege, oude school en gingen in optocht en met ballon naar de nieuwe school, vertelt directeur Berry Merkx. Daar werd heel officieel een lint doorgeknipt en de vlag gehesen. Hierna maakten de kinderen spelenderwijs kennis met het totaal vernieuwde schoolgebouw.

Woensdag start de viering van de verhuizing en de uitgestelde viering van het 15-jarig bestaan van de school met een circusproject, dat zal resulteren in een wervelende circusvoorstelling aanstaande vrijdag in de WRZV-hallen.

Hierbij zijn niet alleen de leerlingen van de Phoenix welkom, maar alle kinderen uit de wijk. De term Brede School staat niet alleen voor buitenschoolse opvang, maar houdt ook samenwerking met andere organisaties uit de wijk in.

Een Brede School heeft echt een wijkfunctie, en op dat gebied is van alles mogelijk. Het vormgeven van de Brede School zal de komende tijd volgens het opgestelde plan zijn beslag krijgen.

Ook de Brede Schoolactiviteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen van de wijk. De officiële opening van het gebouw zal later in het jaar plaatsvinden.