Gemeente Langedijk


10 mei 2006

Rioleringsoperatie in Sint Pancras

Met de werkzaamheden in Sint Pancras loopt de gemeente vooruit op de herinrichting van de Bovenweg. Na de omvangrijke aanpassing van het rioleringsnetwerk voldoet de gemeente weer aan de eisen die worden gesteld in de Wet verontreiniging oppervlaktewater. Bovenal worden naar verwachting veel klachten die nu in Sint Pancras schering en inslag zijn verholpen. Het werk omvat het verwijderen van de zogenaamde nevenriolen, het aanbrengen van een nieuw vuilwaterriool met een grotere diameter, het aanbrengen van een apart hemelwaterriool en het realiseren van allemaal nieuwe huisaansluitingen. Tijdens de rioleringswerkzaamheden gaat ook het PWN aan de slag. Het waterleidingsbedrijf maakt van de gelegenheid gebruik de waterleiding in de Bovenweg te vervangen. Ook worden extra brandkranen aangelegd. De kans is groot dat ook KPN en Multikabel tijdens de rioolklus aan de gang gaan. Immers, de straat ligt toch open. Wat beide bedrijven gaan doen is op dit moment nog niet bekend.
De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Dat gebeurt ondermeer om de inwoners van Sint Pancras nog acceptabel thuis te kunnen laten komen. De eerste fase omvat het gedeelte van de Bovenweg tussen Rozenlaan en Stuimellaan. Daarna is het gedeelte Bovenweg tussen Stuimellaan en Elzenlaan aan de beurt. Het laatste stuk Bovenweg wordt uitgevoerd tussen Elzenlaan en Zandboschlaan. Vervolgens is het Daalmeerpad en de Vijzellaan aan de beurt. Het traject Rozenlaan - Forsythialaan gebeurt als laatste. Als het weer meezit kan de laatste fase eind december worden afgerond.

Gemeente Langedijk wil de bewoners van de straten waarin werkzaamheden plaatsvinden uitvoerig op de hoogte houden. Bijvoorbeeld de perioden waarin bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd, waar het huisvuil moet worden aangeboden enz. Deze informatie wordt verstrekt door middel van bewonersbrieven. Ook zal regelmatig in Langedijk informeert worden gepubliceerd.

Tijdens de werkzaamheden wordt een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer. Ook de busroute leidt langs dit tracé. Vanuit zuidelijke richting wordt het verkeer omgeleid via Bovenweg, Kruissloot, Gedempte Veertweg, De Helling, Vronermeerweg, Nauertogt, Westelijke Randweg, Twuyverweg. Vanuit het noorden wordt de dezelfde omleidingsroute gevolgd. Direct aanwonenden hebben inmiddels van de gemeente informatie gehad over de aanstaande werkzaamheden.