Gemeente Deventer

Week 19, 10 mei 2006

stadstoezicht pakt fietsendiefstal aan

De gemeente Deventer, Politie en het Openbaar Ministerie hebben afspraken gemaakt over een gezamenlijke aanpak van de bestrijding van fietsendiefstal. Doel van de afspraken is het terugdringen van fietsdiefstal en het terugbrengen van gevonden en gestolen fietsen naar de rechtmatige eigenaar.

De afdeling Stadstoezicht is vanaf 1 juni officieel verantwoordelijk voor gevonden en verloren voorwerpen, waaronder ook fietsen. Met in gang van 17 mei beschikt Stadstoezicht over een eigen opslagruimte voor gevonden voorwerpen achter het NS-station.

Burgemeester James van Lidth de Jeude geeft op 17 mei om 11 uur vóór het NS-station op ludieke wijze het officiële startsein. Rondom de start is er ook een demonstratie fiets graveren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd het startsein bij te wonen.

Een aantal maatregelen moet leiden tot het terugdringen van fietsendiefstal en het vergroten van de pakkans voor fietsendieven en helers. Het gaat onder meer om het gratis laten graveren van fietsen, intensief toezicht op risicoplaatsen en risicotijden, regelmatige controleacties door Stadstoezicht en Politie, goede voorlichting naar inwoners over het onbeheerd achterlaten van hun fiets en het belang van aangifte doen. Stadstoezicht en Politie gebruiken de geregistreerde gegevens om de fietsen terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaren.

Publicatiedatum: 10-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 10 mei 2006