hoofdklasse hockey


10-5-2006 : Janssen pakt de fiets

Pinoké-coach Maarten Janssen had al zo'n voorgevoel dat zijn team in de laatste wedstrijd van het seizoen wel eens voor een stuntje kon gaan zorgen. Om die reden schafte hij de dag voor het allesbeslissende duel tegen HGC een fiets aan via internet. Bij winst kon er dus volop gefeest worden. En zo geschiedde, want Janssen stapte uiteindelijk in vele opzichten voldaan op zijn fietsje naar huis.

Met de overwinning op zak barstte het feest los bij de gezelligste club uit het Amsterdamse Bos. De Steekneuzen hadden zich immers tegen de verwachting in veilig gespeeld. `Volgend seizoen zijn we er dus sowieso weer bij', jubelde Janssen. Tijdens de winterstop zag het er nog beroerd uit voor Pinoké, maar naar mate het seizoen vorderde kwam de negende plaats meer en meer in zicht. De voorlaatste wedstrijd tegen Tilburg pakten de Amsterdammers de volle winst en ook tijdens het allesbeslissende duel tegen HGC zegevierden de mannen van Janssen.

Biertje?

`Na de winterstop hebben wij alleen maar omhoog gekeken. Wij zaten in een flow, terwijl we zagen dat het bij HGC niet lekker draaide. Wij hebben altijd in de ploeg geloofd en konden vandaag alleen maar winnen', aldus Janssen, die zijn voorspelling uit zag komen. `Ik had zomaar het vermoeden dat ik wel eens dronken kon gaan worden', aldus Janssen, die om die reden de fiets pakte naar het Bos. `Tijdens Koninginnedag was de mijne nog gejat en daarom heb ik er zaterdag nog even eentje gekocht via marktplaats', verklapte de dolblije coach, die na afloop zichtbaar genoot van de champagne en de nodige biertjes.

Meer tijd

Het was voor Janssen overigens de laatste wedstrijd als hoofdcoach. Hij tekende in principe voor twee jaar, maar moet na zijn eerste seizoen hoofdklasse concluderen dat de club een ander soort coach nodig heeft. `Als Pinoké verder wil, dan hebben ze iemand nodig die er meer tijd in kan stoppen. En die tijd heb ik niet', aldus de architect. Marco Bakker blijft volgens Janssen wel actief als assistent-coach. `Ik ben zo blij geweest met Marco. Tijdens moeilijke momenten heeft hij de groep en mijzelf er doorheen gesleept. Marco heeft de gave om op het juiste moment de juiste dingen te zeggen.' (MdG)