Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 10-05-2006

Gordelcontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 9 mei van 09.30 uur tot 12.00 uur een gordelcontrole op de Heiligenbergerweg gehouden.

In totaal werden 249 voertuigen gecontroleerd. Achttien bestuurder c.q. inzittenden bleken geen gebruik van de autogordel te maken en werden bekeurd.

Aanhouding na mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.00 uur een 18-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling.

Eerder die avond was de vrouw een 21-jarige inwoonster uit Soest te lijf gegaan in een horecagelegenheid aan het Kamp. Hierbij liep het slachtoffer letsel aan hoofd, rug en armen op. De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar.

Aanrijding

AMERSFOORT De politie kreeg dinsdagochtend rond 08.45 uur een melding van een aanrijding tussen een auto en bromfiets op de kruising Kapelweg/Arubalaan.

Ter plaatse trof de politie de 17-jarige bestuurder van de bromfiets aan met letsel aan het gezicht. Hij verklaarde te hard gereden te hebben toen hij rechtdoor wilde rijden van de Balistraat naar de Arubalaan en kon daardoor een aanrijding niet meer voorkomen. De 37-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.