Perberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 10-05-2006

Snelheidscontrole

WERKHOVEN De politie heeft op dinsdag 9 mei van 14.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N229 gehouden. Van de 1700 gecontroleerde voertuigen, reden er 47 sneller dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 117 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Aanranding

BILTHOVEN Op dinsdag 9 mei deed een 17-jarige meisje uit De Bilt aangifte van een aanranding die op maandagavond 8 mei had plaatsgevonden.

Op maandag rond 21.45 uur fietste het meisje over de Kees Boekelaan in de richting van Bilthoven. Daar kwamen twee jongens op een scooter haar tegemoet rijden en werd zij door hen tot stoppen gedwongen. Vervolgens werd zij van haar fiets getrokken en richting de bosschages gedwongen. Inmiddels kwam er een derde jongen bij en werd het meisje onzedelijk betast. Gelukkig passeerden enkele vrienden van het meisje en zij kwamen haar te hulp. Er ontstond een handgemeen, waarna de verdachten er vandoor gingen. Het slachtoffer werd door haar vrienden naar huis gebracht.

Signalementen:


- 1) Jongen met een getinte huidskleur, 16 18 jaar, rond de
1.88 meter, smal postuur en kort krulletjes haar. Hij droeg een zwart lederen jas tot net over de heup en voorzien van een capuchon en een broek voorzien van het merk Donnay. Hij reed op een scooter;


- 2) Jongen met een getinte huidskleur, 17/18 jaar, kort zwart krullend haar, beetje gezet postuur en een stuk kleiner dan de eerste verdachte. Hij droeg een soortgelijke jas als verdachte 1 en een Donnay broek;


- 3) Jongen met een getinte huidskleur, 16/17 jaar, zwart lang krullend haar tot in de nek, ± 1.70 meter, stevig postuur. Opvallend was dat hij een slotjesbeugel in zijn mond had. Ook hij had een soortgelijke jas als verdachte 1 en droeg een Donnay broek. Hij reed op een donkere fiets.

Getuigen van de aanranding of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonde

DEN DOLDER Op dinsdag 9 mei raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 15.30 uur reed een 25-jarige man uit Soest met zijn bestelauto over de Soestdijkerweg, komende uit de richting van De Bilt. Voor hem reed een 33-jarige automobilist uit Maarssen en daarvoor een 46-jarige automobilist uit Oosterhout. De Soester zag te laat dat het verkeer voor hem stopte en hij botste op de Maarssenaar, die op zijn beurt tegen de auto van de Oosterhouter werd gedrukt. De Maarssenaar werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Verkeerscontrole: Ik ben het er niet mee eens!

ZEIST / ODIJK / MAARTENSDIJK / HOLLANDSCHE RADING / DE BILT De politie heeft op dinsdag 9 mei op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd met name op het dragen van de autogordel gelet.

In totaal werden 52 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het negeren van een stopteken, één voor niet rechts rijden en één voor het niet handenvrij bellen.

Eén automobilist probeerde zich aan een controle te ontrekken door te keren en er vandoor te gaan. Een politieman zette de achtervolging in en achterhaalde de automobilist. Die verklaarde dat hij altijd wel de gordel om had op de plaatsen waar de politie normaal controleerde en dat hij het er niet mee eens was dat nu opeens op een andere plaats werd gecontroleerd. Ondanks zijn redenatie kreeg de man toch een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Fietsendieven

DEN DOLDER Op dinsdag 9 mei werden twee mannen aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Rond 17.45 uur zagen politiemensen dat bij het NS station twee mannen bezig waren een fiets te stelen. Zij gingen op de mannen af, waarbij één van de verdachten er vandoor ging. De ander, een 20-jarige man uit Soest, kon ter plaatse worden aangehouden. Middels onderzoek kon de identiteit van de ander worden achterhaald. Deze verdachte, een 18-jarige man uit Soest, werd aan het begin van de avond aangehouden in zijn woning in Soest. Beide verdachten zijn verhoord en bekenden de diefstal. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De gestolen fiets is in beslag genomen.

Vechtpartij

ZEIST Op dinsdag 9 mei raakte een man gewond bij een vechtpartij.

Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Korte Steynlaan, waarbij een man gewond zou zijn geraakt. Ter plaatse troffen politiemensen een 18-jarige man uit Zeist aan. Hij had letsel in zijn gezicht en kon zich niet herinneren wat er gebeurd was. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Diakonessenhuis in Zeist gebracht.

Op de Korte Steynlaan werden twee verdachten, mannen van 20 en 22 jaar en beiden afkomstig uit Zeist, aangehouden omdat zij kennelijk bij de mishandeling betrokken waren geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vechtpartij.