Mei 2006

Zorgeloos onderweg in het Pinzgauer Saalachtal
Vijf mogelijkheden om een week te wandelen zonder bagage Steeds meer mensen ontdekken het wandelen als compensatie voor de stress van het dagelijks leven. Wandelen zoals men dat hier doet, betekent een time-out nemen van de wereld en in het ritme van de eigen passen het evenwicht hervinden tussen jezelf en de natuur rondom. Pinzgauer Saalachtal is een wel bijzonder "zorgeloos" wandelparadijs. Hier hoef je namelijk je eigen rugzak niet mee te slepen. Je bagage wordt van de ene naar de andere plaats gebracht zodat er des te meer te genieten valt tijdens de wandeltocht. Deze regio bevindt zich rondom Saalbach Hinterglemm, Saalfelden - Leogang, Maria Alm en Lofer.

Groot aanbod
Het Pinzgauer Saalachtal, een van de mooiste wandelgebieden van de Alpen, heeft een groot aanbod aan tochten in alle moeilijkheidsgraden. Een "zorgeloze" bergervaring is het "wandelen zonder bagage" aan de voet van het "Steinerne Meer", in de Leoganger en Loferer Steinberge en rondom de imposante Hochkönig.

Vijf tochten
Wandelaars kunnen kiezen uit vijf verschillende tochten, die ieder een week duren. Of je nu liever van dorp naar dorp, van dal naar dal wandelt, of je de toppen en kammen liever vanaf de glooiende hellingen van de omringende grasbergen bekijkt of dat je jezelf op de kale rotsen wilt bewijzen - iedereen vindt hier een tocht die past bij zijn conditie en voorkeur. En het beste is wel: als je `s avonds na een dag vol belevenissen bij je slaapplaats aankomt, staat daar de bagage al te wachten.

Family Hiking Tour
Vooral voor gezinnen is het wandelen zonder bagage een uitkomst: op deze manier hebben groot en klein echt de kans om geheel onbezorgd de bergwereld te verkennen. Onderweg is er van alles te ontdekken: drie "Erlebniswanderwege" met interactive stopplaatsen en een spectaculaire kloof.

Avonturen
Bovendien staan vooral de kids bij een Family Hiking Tour heel wat avonturen te wachten: op de Indianendag kunnen de kleine Winnetous en Old Shatterhands zich naar hartelust uitkuren, spelen in tipis en de natuur leren kennen. Twee volwassenen en maximaal twee kinderen (tot 12 jaar) genieten van zes spannende wandeldagen, zeven overnachtingen in een gezellig hotel incl. halfpension en bagagetransport al vanaf EUR 899,-.

Mooiste uitzichten
De Saalachtaler Höhenrunde staat garant voor indrukwekkend uitzicht op het berglandschap van de Kalkalpen. Hier komen ook veeleisende wandelaars helemaal aan hun trekken. In een gevarieerde wandelweek leidt de weg van Saalfelden viaLeogang naar Saalbach Hinterglemm. Wandelaars met ambities genieten van zes wandeldagen, vijf overnachtingen in het dal (in een tweepersoonskamer) en een overnachting in een echte berghut incl. ontbijt en bagagetransport vanaf EUR 262,- per persoon.

Over TMC
TMC is een marketing-, communicatie- en representatiebureau, gespecialiseerd in de toeristische branche (business to business en business to consumer) en gevestigd in hartje Amsterdam. Het bureau, in 1995 opgericht door Susan van Egmond, heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgedaan en een groot internationaal netwerk opgebouwd in de toeristische sector en de mediawereld. TMC-kernwoorden zijn: merkgericht denken, creatief, professioneel, betrokken, nuchter en hands-on mentaliteit.

Informatie
Meer informatie Salzburgerland Tourismus Gesellschaft: www.vakantie.salzburgerland.com
Meer informatie TMC: www.travelmc.com

Noot voor de redactie (