Gemeente Hilversum

Werken aan de weg

10 mei 2006
De wegwerkzaamheden van 8 t/m 12 mei 2006

De Langestraat wordt op maandagavond 8 mei vanaf 22.00 uur tot 's nachts 1.00 uur afgesloten voor autoverkeer tussen de Neuweg en de Kapelstraat. Op het wegdek wordt een verwijzing aangebracht naar P-garage Gooiland. Het autoverkeer wordt in die paar uur omgeleid over de Neuweg, de Gijsbrecht van Amstelstraat, de Utrechtseweg, de Emmastraat en het Achterom.

Rond de nieuwe rotonde op de kruising Lage Naarderweg/Sumatralaan worden nog verschillende werkzaamheden verricht, zoals de herinrichting van de Sumatralaan tussen de rotonde en de Insulindelaan. Autoverkeer naar Bussum is mogelijk via de Lage Naarderweg en de nieuwe rotonde. Vanaf de rotonde geldt op de Lage Naarderweg eenrichtingsverkeer in de richting Bussum. Autoverkeer vanuit Bussum wordt omgeleid langs de Bussumergrintweg, de Bachlaan, de Boslaan en de 's-Gravelandseweg.

Verder wordt gewerkt


* in de Boombergwijk, afronding 30-km-maatregelen (tot uiterlijk het eind van de week);

* in de Koomansstraat, herinrichting (tot half juni);
* en op de ventweg van de Jan van der Heijdenstraat tussen de Minckelersstraat en de Lorentzweg, aanleggen drempels en parkeervakken (tot eind mei).

De wegwerkzaamheden van 15 t/m 19 mei 2006

Rond de nieuwe rotonde op de kruising Lage Naarderweg/Sumatralaan worden nog verschillende werkzaamheden verricht, waaronder de herinrichting van het gedeelte van de Sumatralaan tussen de rotonde en de Insulindelaan. Autoverkeer naar Bussum is mogelijk via de Lage Naarderweg en de nieuwe rotonde. Vanaf de rotonde geldt op de Lage Naarderweg tijdelijk eenrichtingsverkeer in de richting Bussum. Autoverkeer vanuit Bussum wordt omgeleid langs de Bussumergrintweg, de Bachlaan, de Boslaan en de 's-Gravelandseweg.

Op de 's-Gravelandseweg verlegt waterleidingbedrijf Hydron de waterleiding. Maandag en dinsdag wordt daarbij in twee etappes de weg overgestoken ter hoogte van de Trompenbergerweg. Het autoverkeer wordt ter plaatse met een wisselstoplicht over één weghelft geleid.

Verder wordt gewerkt


* in de Koomansstraat, herinrichting (tot half juni);
* en op de ventweg van de Jan van der Heijdenstraat tussen de Minckelersstraat en de Lorentzweg, aanleggen drempels en parkeervakken (tot eind mei).