Gemeente Hilversum

Voorbereidend werk voor tunnel onder station begint

10 mei 2006
Prorail start binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel onder het centraal station in Hilversum. Bewoners worden over de ins and outs hiervan en over het verdere traject geïnformeerd op woensdagavond 17 mei.

Deze week is begonnen met het gedeeltelijk vrijmaken van de bouwlocatie op de plek naast de ingang van de toegang tot de bestaande tunnel aan het Oosterspoorplein.
Het fietsparkeren naast de ingang wordt opgeheven en er worden ter compensatie nieuwe fietsenklemmen geplaatst ter hoogte van de bloembakken die voor dat doel worden verwijderd. Ook zal Prorail zorgen voor aanvullende stallingsmogelijkheden in de directe omgeving.

Verder zullen er in het weekend van 9-11 juni a.s. kabels en leidingen in het bestaande spoortracé worden verwijderd.
Tot slot zal in de week van 26 juni a.s. het nieuwe P&R terrein langs het spoor nabij het Teleac gebouw in gebruik worden genomen. Het huidige P&R terrein op het Oosterspoorplein wordt dan opgeheven.

In dezelfde week zal worden gestart met het vrijmaken van het Oosterspoorplein, waaronder het verwijderen van de toegangsportaal, lichtmasten en het rooien van de bomen. Ook zullen er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd worden langs Zuiderweg en Kleine Drift en worden er openbare parkeervakken gemaakt aan de rand van het plein. Deze parkeerplaatsen worden na het gereed komen van de tunnel en de aanleg van het vernieuwde Oosterspoorplein weer opgeheven.

Medio juli a.s. zal het verkeer in 2 richtingen om het bestaande plein worden geleid en wordt de bestaande route voor het tankstation langs opgeheven. Het tankstation blijft tot juni 2007 op de huidige plek in bedrijf en bereikbaar via de route Zuiderweg.