1e persbericht van woensdag 10 mei 2006

Eindhoven, 10-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontroles

* De politie heeft dinsdag tussen 15.00 en 17.30 uur op de Meerveldhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1270 voertuigen gecontroleerd, 103 automobilisten reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.
* De politie heeft dinsdag tussen 18.50 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kastanjelaan. Hier zijn 820 voertuigen gecontroleerd waarvan er 144 harder reden dan de toegestane 50 km/u. Hier werd niet de hoogste snelheid geregistreerd.

Helmond: Politie ruimt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdag omstreeks 21.15 uur aan de Antilopelaan een hennepkwekerij geruimd. In twee slaapkamers stonden in totaal 176 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De elektriciteit werd voor de meter afgetapt. De bewoner van het pand, een 37-jarige Helmonder, is ingesloten.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

De politie heeft woensdag om 1.00 uur op de Burgemeester van Houtlaan een 40-jarige automobilist uit Lierop aangehouden. De man had zijn auto fout geparkeerd. Hij bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,6. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Na controle bleek dat het rijbewijs vervalst was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto weggehaald na inbraak in woning

Woensdag tussen 0.00 en 7.00 uur is ingebroken in een woning aan de Rivierensingel. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. Uit de woning werd een bedrag van 300 euro weggehaald en de autosleutel. Met deze sleutel is de auto weggenomen. Het betreft een blauwe Mercedes Benz met kenteken 28-LK-LD

Best: Vrouw raakt gewond bij ongeval

Op de kruising Ringweg/Mecklenburgweg zijn dinsdag rond 22.00 uur twee autos op elkaar gebotst. Een 34-jarige vrouw uit Best verleende op de Mecklenburgweg geen voorrang aan een 55-jarige automobilist uit Haaren. De vrouw uit Best is met verwondingen aan haar heup opgenomen in het ziekenhuis.

Nuenen: Man gewond na aanrijding

Dinsdag rond 16.00 uur zijn twee autos op elkaar gebotst op de kruising Vorsterdijk/Europalaan. Een 85-jarige bestuurster uit Nuenen kwam uit de Vorsterdijk gereden en reed zonder snelheid te minderen de Europalaan op. Hier kwam zij in botsing met een 48-jarige automobilist uit Sint Oedenrode. De vrouw uit Nuenen is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.