Andrews & green

PERSBERICHT

Coaching through Golf maakt werknemers mentaal sterk

Noordwijk, 10 mei 2006

Andrews & Green
Als uitvloeisel van de recente start van Andrews & Green wordt er in juni 2006 op 6 golfbanen door heel Nederland de workshop 'Coaching through Golf' georganiseerd. Andrews & Green is onderdeel van Forte & Fortissimo International b.v., al sinds 1996 specialist op het gebied van Team Coaching en Personal Coaching. Directeur Arie André de Vetten heeft een nieuwe methodiek ontwikkeld om op een efficiënte en plezierige manier teams en individuen te coachen en naar topprestaties te begeleiden.
Achtergrond
Mental Coaching is de laatste jaren enorm in opkomst. Veel managers en professionals in profit en non-profit organisaties hebben hun eigen coach. Veel managementteams laten zich begeleiden door een team coach.
Soms wordt er daarbij gebruikt gemaakt van outdoor-activiteiten. Nu is de golfsport aan de beurt, overgewaaid vanuit de U.S.A.!

Coaching through Golf is bedoeld voor enthousiaste mannen en vrouwen die in hun vrije tijd regelmatig zijn terug te vinden op golfbanen in binnen- en buitenland. Kenmerkend voor deze actieve golfers is dat zij zichzelf voortdurend willen verbeteren - niet alleen 'on course' maar ook 'off course' - zowel zakelijk als privé. Voor verbetering van hun spel raadplegen zij hun eigen golfprofessional; voor hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling gaan zij de golfbaan in met Andrews & Green. Maar ook voor teams en groepen is deze nieuwe methodiek zeer geschikt om samenwerking te verbeteren. En niet alle teamleden hoeven te kunnen golfen. De aanpak: Golf als metafoor
Bij de coaching door Andrews & Green speelt golf een cruciale rol. Uitgangspunt voor coaching zijn de situaties die zowel in het golf als in 'real life' bestaan. Deelnemers ontvangen feedback op hun gedrag om hun mentale spel binnen en buiten de baan te verbeteren.

De workshop
Andrews & Green organiseert op 6 golfbanen in Nederland de ééndaagse workshops 'Coaching through Golf', waarin het golfspel de deelnemers nieuwe inzichten geeft in hun mentale kwaliteiten en hen bewust maakt van hun uitdagingen en valkuilen. Na deze workshop - onder leiding van executive coach Arie André de Vetten - voelen zij zich mentaal en sterker, waardoor óók hun golfspel zal verbeteren.

Programma
In de ochtend vindt er een intensieve 'off course' workshop plaats, waarbij de deelnemers hun eigen uitdagingen vaststellen: welke nieuwe kwaliteiten willen zij toevoegen aan hun sterke punten.
Na de lunch gaan zij 'on course' op zoek naar de overeenkomsten tussen hun uitdaging en hun golfspel.
Dit doen zij met behulp van een aantal opdrachten tijdens een ronde van 9 holes. De workshop wordt afgesloten met een evaluatie en borrel.

Data workshops

Golfbaan Spaarnwoude 13 juni 2006 (o.a. voor de pers) Golfbaan Drentsche 19 juni 2006
Golfbaan Delfland 20 juni 2006
Golfbaan Efteling 22 juni 2006
Golfbaan Naarderbos 26 juni 2006
Golfbaan Engelenburg 27 juni 2006