Ingezonden persbericht


F5 Networks wereldwijd marktleider in Application Delivery Controllers

BIG-IP Application Delivery Networking-oplossingen van F5 bovenaan Gartner-lijst

Amersfoort, 10 mei 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, is volgens Gartner nummer één op het gebied van Application Delivery Controllers (ADC). De BIG-IP Application Delivery Networking-oplossingen van F5 zijn volgens het rapport 'Market Share: Application Acceleration Equipment, Worldwide, 4Q02 en 2005' de meest gebruikte ter wereld. In het vierde kwartaal van 2005 hadden deze oplossingen een marktaandeel van 31,9 procent. Over het gehele jaar was dit aandeel 30,5 procent.

Joe Skorupa, Vice-President Research Enterprise Network Infrastructure van Gartner: "De trend om servers te centraliseren en internetapplicaties te ontwikkelen, zette zich voort in 2005, waardoor de wereldwijde omzet van oplossingen voor applicatieacceleratie wereldwijd steeg tot 1,2 miljard dollar. Verder hield de trend aan om krachtige platforms te gebruiken, die vier of meer functies omvatten, waaronder bijvoorbeeld load-balancing, TCP-verbindingsbeheer, SSL-offload, compressie en caching, waardoor gebruikers hun infrastructuren vereenvoudigden en ADC-leveranciers hun omzet zagen groeien."

ADC van F5 combineert BIG-IP-hardwareplatforms met BIG-IP-software versie 9 voor uitgebreide beheeroplossingen voor netwerkverkeer. Deze combinatie biedt krachtige beveiliging, optimalisatiemogelijkheden en maximale beschikbaarheid. ADC verenigt geavanceerde beheerfunctionaliteit voor applicatieverkeer en beveiligingsfunctionaliteit in een modulaire proxy-architectuur. TMOS, een intelligent, modulair en schaalbaar besturingssysteem voor verbeterde productfunctionaliteit, vormt het fundament van de BIG-IP-software versie 9.

"Ons marktaandeel onderstreept de kracht van onze producten en van onze unieke TMOS-architectuur", zegt Dan Matte, Vice-President Marketing van F5 Networks. "Onze klanten hebben behoefte aan de krachtige iRules-mogelijkheden binnen TMOS. Dit heeft de lat erg hoog gelegd voor alle andere netwerkleveranciers die applicatiestabiliteit en continuïteit claimen. Ons marktleiderschap laat zien dat onze oplossingen zorgen voor veilige, snelle en beschikbare applicaties."

Voor meer informatie over 'Magic Quadrant for Apllication Delivery Products 2005' van Gartner: http://mediaproducts.gartner.com/reprints/f5networks/artcile1/article1.html.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.