Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Méér kleuren, scherpte, beeldstabiliteit en toepassingsmogelijkheden

Samsung LCD-televisie M71 overtreft TV-kijken in alle opzichten

Delft, 10 mei 2006 - Met de introductie van de LCD-televisie M71 zorgt Samsung voor een overtreffende trap in televisiekijken in alle opzichten. Méér kleurenrijkdom, méér scherpte en stabiliteit in het beeld, méér connectiviteit en méér toepassingsmogelijkheden zoals een speciale gaming modus. De Samsung LCD-televisie met een beelddiagonaal van 32 inch (81 cm), 40 inch (102 cm) of 46 inch (117 cm) is daarbij ook een aanwinst voor het interieur. Met z'n ranke vormgeving, fraaie, glossy finish en intelligente, draaibare voet kan dit platte TV-scherm moeiteloos op elke plek tot zijn recht komen. Uiteraard is de M71 voorbereid op high definition. Er zijn twee HDMI-aansluitingsmogelijkheden, voor bijvoorbeeld settopbox en DVD-recorder.

Kijk- en kleursensaties

Samsung paste voor de LCD-televisie M71 beeldtechnieken toe die nieuwe sensaties aan TV-kijken geven. Door voor 120Hz te kiezen, lost Samsung het probleem op dat snelle bewegingen in het beeld soms kunnen naijlen. Tegelijk wordt met 120Hz nog meer scherpte bereikt dan met de gebruikelijke 100Hz. Ook op het gebied van kleuren gaat Samsung verder dan wat gewoon is. Waar beeldbuistelevisies 105 procent van het standaard kleurenpalet kunnen tonen, overtreft Samsung dit met de M71 ruimschoots door 127 procent te bereiken. Die extra kleurenrijkdom zorgt ook voor een ongekend hoog contrast van 6000:1. Hoe meer kleurennuances tussen donkere en lichte vlakken, des te hoger het contrast. Tot slot kent de Samsung LCD-televisie een 10 bits-signaalverwerkingstechniek voor meer kleurengradaties. Dit levert een stabieler en visueel rijker beeld op, waarin zelfs in de donkerste delen nog nuances zichtbaar blijven.

Méér dan TV-kijken

De M71 maakt andere toepassingen dan televisie kijken niet alleen makkelijk, maar vooral ook heel leuk. Liefhebbers van digitale fotografie of video kunnen kiezen uit een multi memory slot voor negen verschillende geheugenkaarten plus een USB-poort. Via een printerpoort kan zelfs met behulp van PictBridge direct worden afgedrukt op een aangesloten printer. Wel zo makkelijk als je je foto's eerst goed hebt bekeken op het royale scherm. Dankzij de inkijkhoek van 178 graden kan een hele groep meekijken.

Gamers zullen het nooit zo goed hebben gehad als met de M71. De verbetering van de kleurennuances in de donkere delen van het beeld, het sterk verbeterde, trillingvrije beeld en de naijleffecten die verwijderd zijn, zouden op zich al voor optimaal gamingplezier zorgen. Maar Samsung voegde ook nog een speciaal beeldinstellingenmenu voor gamers toe, dat is gericht op scherpte, contrast en geluid. Dit staat garant voor maximaal spelplezier, ongeacht met welke gamingconsole de gamer speelt.

De LCD-televisie M71 met een beelddiagonaal van 40 inch (102 cm) is verkrijgbaar voor ¤ 2.999,-, inclusief B.T.W. Later dit jaar komt de M71 ook met een beelddiagonaal van 32 inch (81 cm) en 46 inch (117 cm) op de Nederlandse markt.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2005 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 56,7 miljard en een nettowinst van US$ 7,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 128.000 medewerkers actief in meer dan 120 kantoren in 57 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Wommelgem. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht