Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 mei 2006

Aanrijding tussen fietsers

Enschede

Dinsdagmorgen 9 mei omstreeks 08.00 uur ontstond een aanrijding tussen fietsers op de Deurningerstraat in Enschede. Twee jongens, waaronder een 13 jarige Enschedeër, fietsten naast elkaar. De sturen van beide fietsen raakten elkaar waardoor de jongens ten val kwamen. Achter de jongens fietste een 12 jarig meisje uit Enschede. Zij botste tegen de jongens en kwam ook ten val. Zowel de 13 jarige jongen als het 12 jarige meisje raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-058044)

Vier auto's betrokken bij aanrijding

Haaksbergen

Op de Eibergsestraat in Haaksbergen vond dinsdagmiddag 9 mei omstreeks 13.20 uur een ongeval plaats waarbij vier auto's betrokken waren. Een 38 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch kon niet meer op tijd remmen toen hij zag dat een auto voor hem remde voor de verkeerslichten bij de kruising met de Westsingel. Deze auto werd bestuurd door een 42 jarige vrouw uit Haaksbergen. De 38 jarige man botste met zijn auto op de auto van de 42 jarige vrouw, waarna deze naar voren schoot, op de auto daarvoor botste, die vervolgens de vierde auto aanreed. De 42 jarige vrouw raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurders van de andere drie auto's bleven ongedeerd. (06-058237)

Motorrijder rijdt fietser aan

Enschede

Een 30 jarige motorrijder uit Hengelo reed dinsdagmiddag 9 mei omstreeks 16.15 uur vanaf de Auke Vleerstraat in Enschede linksaf de Twekkeler-Es op. Al snel na de afslag zag hij een bestelbus stilstaan en besloot deze in te halen. De 30 jarige man had niet in de gaten dat de bestuurder van de bestelbus was gestopt voor een op het fietspad rijdende fietser. De motorrijder haalde de bestelbus in en kwam in aanrijding met de fietser, die van rechts achter de bestelbus te voorschijn kwam. De 30 jarige motorrijder bleef ongedeerd maar de 18 jarige vrouw uit Enschede, die de fiets bestuurde, raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-058361)

Dronken snorfietser rijdt fietser aan

Enschede

Dinsdagavond 9 mei kwam omstreeks 19.20 uur een melding binnen van een aanrijding op de Buurserstraat in Enschede. De veroorzaker zou er vandoor zijn gegaan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie waar een aantal mensen stonden te wachten. Een van hen, een 44 jarige vrouw uit Enschede, vertelde dat een man op een snorfiets haar even daarvoor had ingehaald toen zij op het fietspad had gereden. De man had haar geraakt waardoor zij ten val kwam. Zij had zelf geen letsel opgelopen, wel waren haar fiets en horloge beschadigd. Ook van andere getuigen hoorden de agenten dat de man al slingerend had gereden en hoogstwaarschijnlijk dronken was. Zij gaven de agenten zijn signalement en vertelden dat hij met de snorfiets aan de hand was weggelopen richting de Hanterlanden. De agenten gingen meteen op onderzoek uit en kregen de verdachte al snel in het vizier. Bij het zien van de politieauto draaide de verdachte zich om en wilde weglopen. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan en viel iets verderop in de bosjes waarna de agenten hem aanhielden. Omdat ademanalyse niet lukte, werd bij de verdachte, een 55 jarige Enschedeër, een bloedproef afgenomen. De politieagenten vorderden zijn rijbewijs in en maken proces-verbaal tegen hem op. (06-058427)

Hennepteelt

Vriezenveen

De politie stelde op dinsdag 9 mei om 12.00 uur een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt in een woning aan de Boslandweg in Vriezenveen. In de woning trof de politie op twee verdiepingen een kwekerij aan met in totaal 1050 planten. Planten en apparatuur werden in beslag genomen. Geconstateerd werd tevens dat de stroom uillegaal werd afgenomen, waarop het energiebedrijf de meter in beslag nam. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt nog een nader onderzoek ingesteld. (06-057749)

Vallende lading

Hengelo

De politie was op dinsdag 9 mei om 09.05 uur getuige van vallende lading vanaf een aanhangwagen op de A1 in Hengelo. De bestuurder van de personenauto, een 58 jarige man uit Steinfurt (D) had zijn aanhangwagen geladen met 6 betonplexplaten van 150x250 cm, zonder deze te hebben vastgemaakt. Terwijl de 58 jarige een voor hem rijdende vrachtwagen inhaalde, nam de bovenste plaat zich op, zeilde door de lucht en kwam in de middenberm terecht. Hij bracht daarmee het andere verkeer behoorlijk in gevaar. De politie bekeurde de 55 jarige, die de boete van 200 euro onmiddellijk moest voldoen. Tevens verplichtten zij de man twee spanbanden aan te schaffen en de lading vast te zetten, alvorens hij met zijn lading verder mocht rijden. (06-058095)

Vernieling van ruit

Enschede

Bij de politie werd op dinsdag 9 mei om 21.50 uur een vernieling van een ruit gemeld bij een leegstaand pand aan de Deurningerstraat in Enschede. Tevens waren volgens de getuige twee personen het pand binnen gegaan. De politie stelde een onderzoek in en trof in het pand twee mannen aan. Beide mannen, een 48 en 33 jarige Enschedeër werden aangehouden. Zij verkeerden onder invloed van alcohol, waarop zij in eerste instantie ter ontnuchtering zijn opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-058468)

Snelheidsoverschrijding onder invloed

Haarle gemeente Hellendoorn

Tijdens een snelheidscontrole op dinsdag 9 mei om 16.15 uur op de Poggenbeltweg in Haarle mat de politie een snelheid van 94 km/u, terwijl daar 60 km/u is toegestaan. De betreffende automobilist werd gecontroleerd, waarbij alcoholgebruik werd geconstateerd. De politie hield de automobilist, een 38 jarige man uit Nijverdal, aan. De uitslag van de ademanalyse was 2,06 promille. Omdat de verdachte reeds eerder was veroordeeld voor het rijden onder invloed nam de politie, in overleg met justitie, het rijbewijs en de auto van de verdachte in beslag. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-058358)

Aanhouding na bedreiging

Hengelo

De politie kreeg op dinsdag 9 mei om 22.20 uur een melding van een vechtpartij aan de Deurningerstraat in Hengelo. Een 19 jarige kamerbewoner werd verdacht van diefstal van geld uit de kamer van een 43 jarige medebewoner. Nadat de 43 jarige en een twee medebewoner, een 40 jarige man, de 19 jarige hier op aanspraken, volgde er een handgemeen. De 19 jarige nam daarop een fietsketting in zijn hand en bedreigde beide mannen met de dood. De politie hield de 19 jarige aan wegens bedreiging en sloot hem voor nader verhoor op. (06-058476)

Aanhouding na diefstal fiets

Enschede

De politie hield op dinsdag 9 mei om 14.50 uur een 19 jarige Enschedese aan wegens diefstal van een fiets. De politie zag de vrouw met de fiets aan de hand lopen en sprak haar aan. Kort daarop voegde zich een 22 jarige Enschedeër bij haar en bemoeide zich er mee, waarop de 19 jarige van de gelegenheid gebruik maakte en ertussenuit kneep. De politie volgde haar en hield haar al kort daarop aan. De 22 jarige bemoeide zich er weer mee en kon zich niet legitimeren, waarop de politie hem aanhield voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs. Ondertussen kwam de 39 jarige Enschedese eigenaresse van de fiets er bij. Zij zal nog aangifte doen van diefstal van de fiets. De politie trof in de schuur van de 19 jarige verdachte een doorgeslepen slot en een slijptol aan en nam deze in beslag. De 19 jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-058277)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --