hoofdklasse hockey


10-5-2006 : Bonnet doet mysterieus over Pietie Coetzee

Amsterdam heeft de spelerslijst voor de play-offs bekend gemaakt. Opvallende naam tussen de 21 speelsters is die van de 28-jarige Pietie Coetzee. De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist staat met rugnummer 16 op de spelerslijst. Amsterdam-coach Giles Bonnet bevestigt noch ontkent dat Coetzee tijdens de play-offs in actie komt.

Giles Bonnet wil geen duidelijk antwoord geven op de vraag of Pietie Coetzee komende zaterdag meedoet met Amsterdam. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Is het zand strooien in de ogen van de tegenstanders óf kan Amsterdam gedurende de ontknoping van het seizoen daadwerkelijk over Pietie Coetzee beschikken? De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist stond bij aanvang van het seizoen op de spelerslijst van Amsterdam, maar kwam dit seizoen nooit in actie. Des te opvallender is het daarom dat de naam van de struise boerendochter uit Bloemfontein nu op de spelerslijst voor de play-offs prijkt. Ook omdat de geblesseerden Jiske Snoeks en Tetyana Kobzenko ontbreken.

Mysterieus

Volgens Giles Bonnet bestaat de kans dat Amsterdam tijdens de play-offs kan beschikken over Coetzee. `Ze staat op de lijst, dus ze zou kunnen spelen', klinkt het mysterieus. Coetzee beschikt over een goede strafcorner en zou door Amsterdam ingezet kunnen worden als pinchhitter. Maar op de vraag of ze al in Nederland is, antwoordt Bonnet ontkennend. (DvdB)