Gemeente Wijk bij Duurstede

Gedoogbeschikking renovatie noordelijke sluis

Aan Rijkswaterstaat , Sluis Noord 15, 3961 ML Wijk bij Duurstede is een gedoogbeschikking ingevolge de Wet milieubeheer verleend voor het verrichten van renovatiewerkzaamheden aan de noordelijke sluis op het perceel Sluis Noord 15 te Wijk bij Duurstede.

Periode en tijdstippen
Deze renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd in twee periodes van vijf weken. De eerste periode start op 7 juni 2006 en loopt waarschijnlijk tot 5 juli 2006. De tweede periode loopt van 11 september 2006 tot waarschijnlijk 16 oktober 2006. De werkzaamheden aan de sluizen vinden zeven dagen per week plaats tussen 7.00 en 22.00 uur.

Aard werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het in- en uithijsen van de deuren en die vervangen via drijvende bokken. De deuren worden afgevoerd voor onderhoud. Wel worden ter plekke straal- en conserveringswerkzaamheden uitgevoerd aan de geleiderails (heftoren). De eerste periode concentreren de werkzaamheden zich rond de heftorens aan de kanaalzijde. De tweede periode zijn de heftorens aan de rivierzijde aan de beurt.

Het kan zijn dat de geluidsvoorschriften, uit de milieuvergunning van 30 december 2005, tijdens de genoemde periodes niet altijd kunnen worden nageleefd. Het onderhoud is noodzakelijk in verband met de veiligheid van de scheepvaart en achterland en vindt eens per 15 jaar plaats. In deze uitzonderlijke situatie is het verlenen van een gedoogbeschikking onder voorwaarden noodzakelijk.

Inzien
Belanghebbenden die de aanvraag, de gedoogbeschikking en alle verder van belang zijnde stukken willen inzien, kunnen daarvoor tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis, afdeling Publiekszaken. Op verzoek kunnen deze stukken ook buiten de kantooruren worden ingezien.

Bezwaar
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Het bezwaarschrift moet in ieder geval de onderstaande punten bevatten:

- de datum en de naam en het adres van de indiener;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
- de gronden van het bezwaar.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken na datum van de verzending van de gedoogbeschikking. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking tot gevolg. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (schorsing) worden verzocht bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Voor het instellen van beroep en/of het treffen van een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verschuldigd. U wordt hiervan door de Raad van State op de hoogte gesteld.

De gedoogbeschikking wordt van kracht op de dag na de dag van verzending aan de aanvrager.

Voor nadere informatie omtrent de gedoogbeschikking kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bensmann van de afdeling VROM, via tel. 595 595.

Link, Klik hier om een pagina terug te gaan Link, klik hier om dit artikel te mailen Link, Klik hier om dit artikel af te drukken

spacer
info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
spacer Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 spacer Post adres:
Postbus 83
3960 BB
spacer