Provincie Groningen

Groninger Forum Gedeputeerde Hans Gerritsen begonnen met blog op site Groninger Forum 10 mei 2006

Iedere week wordt door een bekende Groninger en/of deskundige een weblog bijgehouden op de website van het Groninger Forum. Maandag is Hans Gerritsen, gedeputeerde cultuur, toerisme en economie, begonnen met het schrijven van zijn blog.

De afgelopen weken hebben ook Jacques Wallage (burgemeester Groningen), Arno van der Heyden (cabaretier), Driek van Wissen (Dichter des Vaderlands), Dick Soek (Restaurant Schathoes Verhildersum) en vele anderen hun meningen en gedachtespinsels aan de bezoekers van www.groningerforum.nl toevertrouwd.

Het Groninger Forum is een initiatief van de Openbare Bibliotheek Groningen, het Groninger Museum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum, waarvan de laatste twee al samenwerkten als Centrum voor Geschiedenis.

Het Forum maakt een programma van tentoonstellingen, lezingen, etc. waarin waar mogelijk wordt geparticipeerd door andere instellingen uit Stad en Ommeland, die zich bezighouden met Groninger verleden, actualiteit, informatievoorziening, onderwijs, cultuur en debat. Dat zijn bijvoorbeeld de Groninger Archieven, filmtheater Images, Dwarsdiep, de Volksuniversiteit, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

10 mei 2006