Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

WMO in de Eerste Kamer: de tweede vragenronde
---

De lobby vanuit de Manifestpartijen, een coalitie van gehandicapten- en patiƫntenorganisaties, ouderenorganisaties, vakbeweging en mantelzorgers, loopt volop. De CG-Raad en andere partijen voorzien de leden van de Eerste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport van informatie en doen suggesties voor een optimale WMO.

De commissie heeft in de eerste vragenronde een groot aantal vragen gesteld over het wetsontwerp WMO. De inbreng van de Eerste Kamer en het Memorie van Antwoord van de regering zijn te vinden op www.eerstekamer.nl. Momenteel is er een tweede vragenronde. Op 16 mei moeten vragen bij de regering zijn ingediend.
Voor de manifestpartijen is de rol van de Eerste Kamer in het overleg met de regering buitengewoon belangrijk. Heel wezenlijk is de interpretatie door de Eerste Kamer van de ontwerpwet WMO; de ontwerpwet zoals de Tweede Kamer deze heeft aangenomen. De manifestpartijen willen dat de Eerste Kamer, in het overleg met de regering, toetst of de invulling die de VNG geeft aan de WMO strookt met het gedachtegoed van de ontwerpwet WMO.

(Geplaatst: 10 mei 2006)

---