Time : 12:54:45
Date : 10 May 2006
Sender Name: Xervicepoint

Nieuw in België / Immochecker evalueert woningen op gebreken

Nieuwe onafhankelijke inspecties & rapportages van woningen voor kopers èn verkopers

Immochecker biedt nieuwe kwaliteitscontroles voor vastgoed. Potentiële kopers of verkopers krijgen al voor ondertekening van de compromis grondige informatie over de staat van de woning.

Kopers besteden gemiddeld slechts 15 minuten aan de inspectie van de deugelijkheid van een woning. Dat is belachelijk weinig vergeleken met het risico voor de koper en vergeleken met de kost van hyporthecaire leningen waarvan de looptijd stijgt van 25 tot zelfs 40 jaar.

In tegenstelling tot een Immocheck worden klassieke "schattingsverslagen" voor woningen enkel gemaakt nà het sluiten van de koopovereenkomst, op vraag van o.a. de bank om een lening te verschaffen. Deze verslagen zijn vaak zeer summier en geven geen inzicht in de troeven of gebreken van woningen. Het risico op een miskoop wordt door een schattingsverslag niet verminderd.

Een "Immocheck" is een volledige inspectie van de gemakkelijk toegankelijke delen van een huis of appartement. Immochecker controleert zelfs of een woning conform is met de bouwvoorschriften, zodat daar zekerheid over is. Een Immocheck duurt gemiddeld 3,5 uur en bestaat uit de vaststellingen ter plaatse, de mondelinge toelichting aan kandidaat koper of verkoper en een schriftelijk rapport. Ter voorbereiding van een Immocheck kan men zelf een "Voorinspectie" uitvoeren op basis van de voorinspectie gids die men gratis van www.immochecker.be kan downloaden. Ook kan men gratis een 'compromis' onder opschortende voorwaarden van een Immocheck downloaden op www.immochecker.be.

Omdat alle Immochecks gemaakt worden op basis van haar eigen evaluatiesoftware kan Immochecker een volledige, geïllustreerde en gestandaardiseerde Immocheck aanbieden over het hele grondgebied. Een Immocheck telt 18 à 30 pagina's en bespreekt alle belangrijke aspecten van het vastgoed in 10 kritische punten : structuur, interieur en exterieur, dakbedekking, verwarming, ventilatie en islolatie, sanitair, elektriciteit en desgewenst extra's zoals zwembad etc. De inspecties van Immochecker worden uitgevoerd door inspecteurs met een achtergrond als architect, technisch tekenaar, verzekeringstechnisch expert of gegradueerde in de bouwkunde.

Een Immocheck kan al vanaf 345¤ of (gemiddeld) 1,5/1000e van de prijs van een doorsnee woning. Immochecker biedt van bij de start 3 types Immochecks aan : een Immocheck voor bestaande woningen, voor nieuwbouwwoningen en voor appartementsgebouwen, commercieel en industrieel vastgoed. Immochecks kunnen terugverdiend worden via de partners van Immochecker. Zo betaalt ING de Immocheck vandaag al gedeeltelijk terug bij het afsluiten van een lening. Het voordeel voor de bank is dat ze een inzicht krijgt in de toekomstwaarde van de woning, en in de toekomstplannen en financieringsbehoefte van haar cliënten als ze de woning willen verbouwen, uitbreiden of veranderen. Ook NUON en Livios zijn reeds partner van Immochecker.

Woningen, huizen en appartementen, worden alsmaar duurder. Sedert 2004 jaar steeg de prijs van woningen in België gemiddeld met 18,4% voor huizen en met 22,8 % voor appartementen. (Bronnen Era en Trends)

Een miskoop komt de koper alsmaar duurder te staan. Elke woning heeft gebreken en tekorten, plus- en minpunten, mogelijkheden en beperkingen. Met een Immocheck van Immochecker komen alle belangrijke gebreken aan het licht. Dat kan bij voorkeur vòòr de ondertekening van de aankoopovereenkomst of na ondertkening van een aankoopovereenkomst met opschortende voorwaarden. Een Immocheck wordt gedaan op vraag van koper, verkoper of beiden.

Zie www.immochecker.be voor voorbeelden, gratis voorbereidende checklists en testimonials.

De idee voor Immochecker komt uit Amerika. Rene Van der Veken en Gert Martens transponeerden de idee naar de Europese context in Immochecker.

Bijlage bij dit persbericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

Voor meer info contacteer Immochecker

Immochecker
Stadsheide 29, 3500 Hasselt
Tel + 32 11 74 54 94
Fax + 32 11 27 48 98
info@immochecker.be
GSM René van der Veken 0477/30 26 67
GSM Gert Martens 0474/47 44 44

www.immochecker.be