Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

10 mei 2006

Loenen - Automobilist gewond door aanrijding

Een 37-jarige automobilist uit Brummen raakte in de nacht van dinsdag op woensdag (10/05) op de Beekbergerweg gewond door aanrijding. De politie kreeg woensdagmorgen vroeg rond 03.40 uur melding van de aanrijding en trof een totaal vernielde auto tegen een boom aan. De man klaagde over pijn in zijn borst en had enkele wonden in zijn gezicht. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij moest uitwijken voor een konijn. De man verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - Politie pakt veelpleger

De politie heeft dinsdagmorgen (09/05) op de Stationsstraat een 40-jarige Apeldoornse veelpleger aangehouden. De politie zag rond 10.50 uur dat de man bij een fietsenstalling een damesfiets pakte en weg wilde fietsen. De politie hield hem aan bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor. De politie sloot de man op in een cel. Het speciale daderteam van de politie behandelt verder deze zaak. De eigenaresse van de bordeauxrode fiets van het merk Victor heeft tot nu toe geen aangifte gedaan, ondanks briefjes van de politie op de fietsenstalling. De politie adviseert benadeelden om altijd aangifte te doen. Hierdoor kan een rechter tot een veroordeling komen en kan de politie dergelijke plaatsen in haar surveillance meenemen.

Apeldoorn - Fietsendief gepakt

Der politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (10/05) op de Hoofdstraat een 26-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die een fiets had gestolen. De politie trof de man woensdagmorgen vroeg 04.45 uur aan bij een fiets waarvan hij het slot aan het forceren was. De politie bracht de man voor verhoor naar het politiebureau en maakte proces-verbaal op. Op de fiets is een kaartje aangebracht om de benadeelde uit te nodigen om aangifte te komen doen bij de politie.

Apeldoorn - Buschauffeur van portemonnee beroofd

Een nog onbekende man heeft dinsdagmorgen (09/05) op de Marskramersdonk een 57-jarige buschauffeur uit Apeldoorn van zijn portemonnee beroofd. De lege bus stopte rond 07.30 uur bij de halte aan de Marskramersdonk. De man kocht een kaartje en toen de chauffeur zijn portemonnee pakte om te wisselen griste de man de portemonnee uit zijn handen en ging er rennend vandoor. De portemonnee werd later (leeg) teruggevonden. Enkele tientallen euro's waren verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Graffitispuitster aangehouden

De politie heeft dinsdagavond (09/05) op de Librije een 17-jarige Apeldoorns meisje aangehouden die graffiti aan het spuiten was. De politie hield, samen met de vrijwillige politie, toezicht op de jeugd bij de skatebaan. De politie zag dat het meisjes rond 20.30 uur met oranje verf een tekst spoot op de muur van een pand. De politie bracht haar voor verhoor over naar het politiebureau. Zij wordt overgedragen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --