Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 088

datum: 10 mei 2006

Rook- en stookverbod van kracht in Amersfoortse bossen

In verband met de droogte hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort een rook- en stookverbod ingesteld in bossen en op heidegronden binnen de gemeentegrenzen. Dat wil zeggen dat het met onmiddellijke ingang verboden is te roken, te barbecuen en open vuren te maken in de Amersfoortse bossen en natuurgebieden.

Ook is het niet toegestaan brandende of smeulende voorwerpen weg te gooien of achter te laten in bossen en natuurgebieden. Het verbod wordt gehandhaafd door de politie en geldt vooralsnog tot 1 november. Het verbod is ingesteld na een advies daarover door de regionaal commandant van de Brandweer Regio Utrechts Land (BRUL). Dit advies is afgegeven op basis van meetgegevens en na overleg met de natuurorganisaties en de politie. Omdat de natuurgebieden de hele regio doorkruisen, hebben naast Amersfoort, ook de gemeenten Baarn, De Bilt, Leusden, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Zeist op aangeven van de BRUL een rook- en stookverbod afgekondigd.

Informatie: Jetske Hingst, afdeling communicatie Concernstaf, telefoon 033 469 43 63 of e-mail JT.Hingst@amersfoort.nl.

Voor meer informatie over het advies van de regionaal commandant/de coördinatie door de BRUL kunt u terecht bij de afdeling communicatie van de BRUL, Joyce Adriaansen, telefoon 030 240 45 11 of e-mail J.Adriaansen@brul.nl


---- --