Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

10 mei 2006

Ruurlo - Automobilist onder invloed

De politie heeft dinsdagavond (09/05) op de Groenloseweg een 45-jarige automobilist uit Groenlo aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 18.50 uur en constateerde alcoholgebruik. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.

Dinxperlo - Brand in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Industriestraat brak dinsdagmiddag (09/05) brand uit. Politie en brandweer kregen rond 14.00 uur melding dat er een grote uitslaande brand zou zijn en rukten met meerdere auto's uit. De politie zorgde voor afzetting van enkele wegen De brandweer had het vuur snel onder controle maar het nablussen duurde enige tijd. De juiste oorzaak van de brand is bij de politie niet bekend.

Winterswijk - Hennepplantage opgerold

De politie heeft dinsdagmorgen (09/05) in een woning aan de Joost van den Vondelstraat een hennepplantage opgerold. De politie ging rond 06.15 uur de woning binnen en trof aldaar en in een schuurtje in totaal 82 hennepplanten aan. Bovendien werd er een hoeveelheid hasj en weed aangetroffen. De politie nam alles in beslag en zal dit laten vernietigen. De politie hield de 22-jarige bewoner voor nader onderzoek aan.

Doetinchem - politie onderzoekt vechtpartij

De politie onderzoekt een ruzie tussen buurtgenoten in de wijk Schöneveld, waarbij dinsdagmiddag (9/4) rake klappen zijn uitgedeeld. De politie kreeg rond 16.05 uur een melding over het incident. Beide partijen bleken letsel te hebben opgelopen en de wijkagent heeft met geschrokken buurtbewoners een gesprek gehad. De politie gaat de betrokkenen uitgebreid horen.

Aalten - Boete voor venten zonder vergunning

De politie heeft dinsdagavond (09/05) op de Willemsstraat een 19-jarige man uit Hengelo (O) een boete gegeven voor het venten zonder vergunning. Een bewoonster van de Hogestraat meldde rond 18.15 uur dat twee knapen bij haar aan de deur waren gekomen die een mapje ansichtkaarten ter waarde van bijna zes euro aanboden. Zij zeiden dat dit voor een goed doel was. De vrouw wenste de kaarten niet te kopen, waarop de jongens er vandoor gingen. De politie trof hen later in de Willemsstraat aan. Het betrof een 19-jarige en een 15-jarige inwoner uit Hengelo (Ov). De politie gaf de 19-jarige inwoner een boete omdat hij geen vergunning voor het venten had.

Doetinchem - te hard gereden

Tijdens een snelheidscontrole op dinsdagmorgen (09/05) op de Havenstraat gingen 127 bestuurders van motorvoertuigen in de fout. Bijna 1.150 bestuurders passeerden de controle. Van hen overschreden 127 de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --