Randstad Holding NV

Randstad neemt een aandeel van 47% in Talent Shanghai

Diemen, 10 mei 2006
Persbericht Randstad Holding nv

Randstad Holding nv maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met de aandeelhouders van het Chinese HR-bedrijf Talent Shanghai om 47% van de aandelen over te nemen, met de intentie om in de nabije toekomst additionele eigendomsrechten te verkrijgen in overeenstemming met de Chinese wet- en regelgeving.

Talent Shanghai stond onder overheidstoezicht en is omgevormd in een invloedrijke joint-venture speler in de Chinese HR-industrie. Talent Shanghai levert een compleet scala aan human resource diensten, waaronder uitzending, pay-rolling, werving & selectie en executive search. Daarnaast worden aanvullende diensten geleverd als advies, training en assesment. De transactie geeft Randstad bredere toegang tot de Chinese markt en past in onze groeistrategie om een vertegenwoordiging in Azië op te zetten.

"Het verheugt ons met Talent Shanghai samen te werken, het is een van de weinige bedrijven met een vergunning om uitzend- en andere HR-diensten in China aan te bieden, en het staat op de derde plaats in de regio Shanghai", aldus Ben Noteboom, CEO Randstad Holding nv. "China is duidelijk een markt met enorme mogelijkheden, met een eigen dynamsiche zakelijke omgeving, die anders gestructureerd is dan die in Europa of de Verenigde Staten. De expertise en het netwerk van Talent Shanghai geven ons toegang tot deze uitdagende markt."

Talent Shanghai is opgericht door 'Personnel Bureau of Shanghai' (een afdeling van het ministerie voor personeel). Talent Shanghai werkt vanuit 5 kantoren (alle in de regio Shanghai) en heeft een staf van 170 medewerkers. De omzet in 2005 bedroeg EUR 50 miljoen. Voor meer informatie over Talent Shanghai: www.talentshanghai.com/english/join/work.htm

Hoewel de Chinese markt voor uitzending en werving & selectie relatief klein en sterk gereguleerd is, vinden ontwikkelingen in een snel tempo plaats. De transactie met Talent Shanghai zal ons een goed inzicht in de lokale markt geven, wat cruciaal is voor een succesvolle entree in China.

Deze overeenkomst zal naar verwachting niet leiden tot enig materieel effect op de winst per aandeel Randstad in 2006.

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa, Noord-Amerika en Azië. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland, Polen en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is actief onder de merknamen Randstad, Yacht , Capac Inhouse Services, Tempo-Team, EmmayHR, Martin Ward Anderson en Otter-Westelaken. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg: RAND NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: http://www.randstad.com.

Meer informatie
Frans Cornelis/Lester Koele
Telefoon
(020) 569 56 23