Bosschap

http://www.bosschap.nl

10 mei 2006

Het Bosschap is verhuisd!

Het Bosschap, het publiekrechtelijk bedrijfsorgaan voor het beheer van bos en natuur in Nederland, is verhuisd.
Na twaalf jaar gehuisvest te zijn in het centrum van Zeist is het schap nu direct naast het NS-station van Driebergen-Zeist gevestigd.

Daarmee is een lang gekoesterde wens om een betere bereikbaarheid, gekoppeld aan een bundeling van groene organisaties, in vervulling gegaan. Op en in de nabijheid van deze locatie zijn ook de hoofdvestigingen van diverse groene organisaties gelegen, zoals het Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds, De Landschappen, de Algemene Vereniging Inlands Hout, de Federatie Particulier Grondbezit en andere.

Het Bosschap is een organisatie gebaseerd op de Wet op de bedrijfsorganisatie. Het is als zodanig de oudste onder de bedrijf- en productschappen en bestaat nu 52 jaar. Bij het Bosschap zijn circa 1900 beheerders van bos en natuur in Nederland en circa 300 bedrijven, die werkzaam zijn in het bos- en natuurbeheer, georganiseerd. Als zodanig is het Bosschap het platform voor de beheerders van bos en natuur in Nederland, gericht op een duurzaam ecologisch beheer vanuit een gezonde bedrijfseconomische basis met aandacht voor de belangen van de ondernemers en werknemers. Het schap kent een paritair bestuur met werkgevers en werknemers. Voorzitter is mevrouw A. Jorritsma-Lebbink.

bezoekadres:
Princenhofpark 9
3972 NG Driebergen

postadres:
Postbus 65
3970 AB Driebergen

tel.: 030 69 30 130
fax: 030 69 33 621
e-mail: algemeen@bosschap.nl
website: www.bosschap.nl

Verdere informatie over dit persbericht:
G.J.P. Jansen
jansen@bosschap.nl