Mei 2006

Zwitsers park voor Landal GreenParks
Landal Vierwaldstättersee' krijgt 42 nieuwe vakantiewoningen Na België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië wordt Landal GreenParks nu ook actief in Zwitserland. In Morschach, op ca. 30 km van Luzern, wordt `Landal Vierwaldstättersee' gesitueerd. Het park gaat bestaan uit 42 nog te bouwen vakantiewoningen, die door Landal zullen worden verhuurd.
Afbeelding
Het nieuwe Zwitserse Landal park -het eerste in Zwitserland van een niet-Zwitserse organisatie- is fraai gelegen aan het Vierwoudstedenmeer.

"We ontwikkelen dit park samen met het Swiss Holiday park. Landal is daarmee de eerste niet-Zwitserse organisatie met een vakantiepark in Zwitserland. We hebben momenteel al twee parken in Oostenrijk, Katschberg en Rehrenberg, en er komen er nòg twee bij in Oostenrijk', zegt Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks

Serieuze speler
Met dit Zwitserse park zit Landal volgend jaar dus op 5 parken. 'We worden hiermee een serieuze speler op de wintersportmarkt, waar we als Landal een grote markt zien. Ook gaan veel van onze gasten in de zomer wandelen en fietsen in deze regio's en zien we veel potentieel voor de zomer en schoolvakanties," aldus Heerkens.

Hotel en appartementen
Het complex beschikt reeds over een hotel met 120 kamers (4 sterren) en 44 appartementen en biedt volop zwem- en sport- & spelmogelijkheden. Ook zijn er uitgebreide Wellnessfaciliteiten. Het park ligt direct aan de Vierwaldstättersee, op ongeveer 30 km van Luzern.

Pinksteren 2007
Landal Vierwaldstättersee opent de deuren voor gasten vanaf Pinksteren 2007. Reserveringen zijn mogelijk vanaf eind december 2006.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks beheert en exploiteert 56 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal ca. 10.000 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 1,7 miljoen gasten ca. 8,6 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (naar aantal overnachtingen) van ca. 33% op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie (