Gemeente Abcoude


Gewijzigd baangebruik door groot onderhoud Zwanenburgbaan

Werkzaamheden
Gevolgen voor de omgeving
Ontheffing voor groot onderhoud

Van dinsdag 9 mei tot en met woensdag 24 mei 2006 is de Zwanenburgbaan buiten gebruik vanwege groot onderhoud. In deze periode zullen de Kaagbaan en vooral de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet. Alleen bij harde zuidenwind of harde noordenwind kan het voorkomen dat gedurende het groot onderhoud tussen 23:00 en 06:00 uur de Aalsmeerbaan ingezet wordt voor starten of landen. De kans hierop is echter zeer klein.
Na 24 mei vinden tot en met 14 juni s nachts afrondende werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan plaats, dit heeft echter geen gevolgen voor het baangebruik.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die tijdens het groot onderhoud worden uitgevoerd bestaan onder meer uit het frezen en asfalteren van de baan, het aanbrengen van een nieuwe anti-skid laag, het vervangen van de verlichting en het aanbrengen van nieuwe riolering en drainage. Voor het groot onderhoud van de Zwanenburgbaan wordt 230.000 ton aan materiaal verwerkt. Voor de aan- en afvoer hiervan vinden ruim 7500 vrachtautobewegingen plaats.

Gevolgen voor de omgeving

Doordat de Zwanenburgbaan dicht is zal de Kaagbaan en vooral de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet. Inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Abcoude, Amstelveen, Alkemade, Amsterdam West, Amsterdam Zuid, Diemen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer Zuid, Jacobswoude, Liemen, Lisse, Muiden, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Ouder Amstel, Ronde Venen, Sassenheim, Warmond, Voorhout, Ter Aar, Uithoorn en Velsen kunnen in deze periode meer last ondervinden van het vliegverkeer. Hoe vaak een baan wordt ingezet is afhankelijk van de weers- en verkeersomstandigheden en dus moeilijk om van te voren te voorspellen. Op de site van Luchtverkeersleiding Nederland (www.luchtverkeersleiding.nl) vindt u het actuele en verwachte baan- en routegebruik.

Ontheffing voor groot onderhoud

Voor het uitvoeren van het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan is vorig jaar door Amsterdam Airport Schiphol ontheffing aangevraagd aan het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor meer informatie over het baanonderhoud kunt u terecht op: www.schiphol.nl/omgeving.nl


---

10 mei 2006

60228 banner_verkiezingen