Milieukeur

Paloma-Horgen Papierfabriken AG verwerft Europees Ecolabel

De Sloveens/Zwitserse papierfabriek Paloma-Horgen Papierfabriken AG heeft het milieukeurmerk Europees Ecolabel verworven. In totaal zijn enkele tientallen hygiënische papierproducten van Paloma-Horgen gecertificeerd met het Europees Ecolabel. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om toiletpapier en papieren handdoekjes. Het Europees Ecolabel bevestigt dat de producten en processen voldoen aan strenge milieucriteria. Inkopers en consumenten kunnen met behulp van het Europees Ecolabel op eenvoudige wijze een overwogen keuze voor het milieu maken.

Bij de feestelijke uitreiking op 10 mei 2006 in de stand van Paloma-Horgen tijdens de Interclean-vakbeurs in de Amsterdam RAI overhandigden de Sloveense ambassadeur, mevrouw dr. T. Petrin en de Zwitserse ambassadeur, de heer W. Schmid het Europees Ecolabelcertificaat aan de heer N. Hofmann, vice-president, en de heer D. Kälin, directeur van Paloma-Horgen Papierfabriken AG.

De heer B. Companjen van Paloma-Horgen Papier Benelux: âDe Benelux en de Scandinavische landen hebben historisch een voortrekkersrol daar waar het gaat om milieu en âgroeneâ producten. Juist om deze markten beter te bedienen heeft Paloma-Horgen geïnvesteerd in het behalen van het Europees Ecolabel om haar producten in de nabije toekomst nog duidelijker te kunnen positioneren, zowel in de âaway-from-homeâ-markt als in de retailsector.â

De heer D. Kälin van Paloma-Horgen Papierfabriken AG: âAls grote producent van hygiënische papierproducten en met behulp van het Europees Ecolabel zijn wij in staat om onze producten met toegevoegde waarde in de markt te zetten. Dit geeft duidelijke voordelen voor de klant en geeft ons een voorsprong op de concurrentie.â

Strenge milieucriteria
Dacor toiletpapier en papieren handdoekjes van Paloma-Horgen hebben als eerste in Nederland het Europees Ecolabel verworven. Dit wil zeggen dat de producten onafhankelijk zijn gecontroleerd op strenge milieucriteria. Aan deze producten met het Europees Ecolabel zijn onder andere eisen gesteld aan verminderde water- en luchtverontreiniging, minder uitstoot van broeikasgassen en een gering elektriciteitsverbruik tijdens het productieproces. Dacor toiletpapier en papieren handdoekjes met het Europees Ecolabel bestaan voor 99% uit gerecyclede papiervezels.

Het Europees Ecolabel
Het Europees Ecolabel wordt in Nederland vertegenwoordigd door SMK. In 1992 heeft de Europese Unie het Europees Ecolabel opgericht met als doel, producenten te stimuleren tot het produceren van milieuvriendelijke producten en de consument de mogelijkheid te bieden bewuste en betrouwbare milieukeuzes te maken. Alle Europese lidstaten zijn betrokken bij de ontwikkeling van het Europees Ecolabel en het Europees Ecolabel is in alle Europese lidstaten geldig. In heel Europa kan het keurmerk dan ook op producten worden aangetroffen. Op dit moment is het Europees Ecolabel verkrijgbaar voor duizenden producten in 24 product- groepen. De non-food producten variëren van verf en toeristische accommodaties tot (hygiënisch) papier en wasmiddelen.

Laatst gewijzigd: 10 mei 2006