Gemeente Hoorn


Programmarekening 2005 gemeente Hoorn

Persbericht d.d.: 10 mei 2006

Burgemeester en wethouders van Hoorn hebben de Programmarekening 2005 (het jaarverslag en de jaarrekening) aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. In de programmarekening legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over de realisatie van de voorgenomen doelstellingen van 2005. In het jaarverslag wordt uitgebreid ingegaan op de ontwikkelingen die zich in het afgelopen jaar hebben voorgedaan en hoeveel geld hiervoor is uitgegeven.

Uit de door de accountant verrichte controles is gebleken dat de gemeente Hoorn zich goed heeft gehouden aan de regels van de interne en externe wet- en regelgeving. Dit betekent dat er - naast de getrouwheid van de jaarcijfers - een goedkeurende verklaring op het aspect rechtmatigheid is afgegeven. Dit laatste houdt in, dat de gemeente Hoorn de regels van de interne en externe wet- en regelgeving op een juiste wijze heeft toegepast en dat de daarmee samenhangende inkomsten en uitgaven op een juiste wijze zijn verantwoord. Met andere woorden: de gemeente heeft de uitvoering van alle wetten, verordeningen (bijv. belastingverordeningen, algemene subsidieverordening) en beleidsregels (bijv. inkoop- en aanbestedingsprocedures) op een juiste wijze uitgevoerd. Gelet op het grote aantal wetten, verordeningen en beleidsregels is dat een hele prestatie.

Financieel resultaat 2005
Het jaar 2005 is afgesloten met een positief resultaat van ruim 1,3 miljoen euro. Burgemeester en wethouders stellen voor om van dit bedrag 700.000 euro te gebruiken voor activiteiten die in 2005 in gang waren gezet en in 2006 zullen worden afgerond. Het resterende gedeelte van het resultaat, ruim 600.000, wordt toegevoegd aan de Algemene Reserve. De behandeling van de rekening is op 16 mei in de gemeenteraad.

---