Politie Zuid-Holland-Zuid

10/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 10-05-2006 o persberichten district II

AANGEREDEN TIJDENS OVERSTEKEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zondag 7 mei omstreeks 19.15 uur s avonds op de rotonde Parallelweg/Schaikseweg. Toen werd een 68-jarige vrouw uit Leerdam in haar brommobiel aangereden door een zwarte auto met daarin twee mannen. De aanrijding vond plaats op de Parallelweg ter hoogte van de rotonde aan de kant van de Schaikseweg. De bestuurder van de zwarte auto gaf zou in eerste instantie hebben aangegeven aan de 68-jarige vrouw dat zij met haar brommobiel kon oversteken. Toen zij halverwege was, gaf de bestuurder echter opeens gas. Hij raakte de brommobiel aan de achterzijde waardoor de vrouw er uit werd geslingerd en op het wegdek viel. De brommobiel sloeg over de kop en raakte beschadigd. De bestuurder van de auto reed daarna door. De vrouw heeft last van rug en hoofd. Zij moet hiervoor nog naar de huisarts. Het slachtoffer meldde zich op dinsdagochtend 9 mei bij de politie om melding te maken van het incident.
Van het ongeval zijn volgens het slachtoffer meerdere personen getuigen geweest. Onder andere een buschauffeur en een onbekende man en vrouw die de vrouw en haar brommobiel naar huis hebben gebracht. De politie is op zoek naar de dader en deze getuigen. Mocht de doorgereden bestuurder zich herkennen in bovenstaand verhaal dan wordt hij dringend verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook de getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

VERDACHT
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 mei een 20-jarige man uit Vuren aangehouden op de Spijksedijk in Gorinchem. De politie controleerde de man die daar stilstond in de auto. Het bleek dat hij in zijn wagen diverse goederen en gereedschap zichtbaar had liggen. Daarop vroegen de agenten hem om toestemming om in de auto te kijken. Er werd een bijl, een mes, een stalen pijp en inbrekersgereedschappen aangetroffen. Hij werd aangehouden en ingesloten. De bijl, het mes en de stalen pijp zijn inbeslaggenomen. De politie zal de auto nog nader onderzoeken.

SMEULEND BRANDJE IN VUILNISZAKKEN
PAPENDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 9 mei drie jongens van 16 (2) en 18 jaar uit Papendrecht aangehouden op de Jan van Goijenstraat. Tijdens de surveillance zag de politie het drietal zich verdacht ophouden bij het winkelcentrum. Een agent stapte uit om te kijken wat er was en zag achter een container bij het betreffende winkelcentrum twee vuilniszakken smeulen. Daarop werden de drie aangehouden op verdenking van poging brandstichting. Een van hen had een aansteker in de hand. Ze verklaarden dat een van hen een leeg pakje sigaretten in brand had gestoken en dit had weggegooid. Het kwam bij de vuilniszakken terecht waardoor deze smeulden. Het smeulen zou door het drietal wel geprobeerd zijn uit te trappen. Vervolgens werden ze aangehouden. Na een nachtje in de cel zijn de drie heengezonden Zij zullen een passende straf krijgen. Er wordt nog bekeken wat de schade is op de locatie.