Politie Zuid-Holland-Zuid

10/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 10-05-2006 o persberichten district I

MILIEUVERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 9 mei in samenwerking met de douane, het KLPD, de politie Midden West Brabant, VROM-inspectie, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Vreemdelingenrecherche een milieuverkeerscontrole gehouden. Er werden 16 vrachtwagens gecontroleerd en 8 overtredingen geconstateerd; 3 keer werd de telecomwet overtreden en werden zendbakjes inbeslaggenomen, 3 keer werd de Arbeidstijdenwet overschreden, 1 wagen had geen oranje plaat aan de voorzijde terwijl hij gevaarlijke stoffen vervoerde en 1 persoon had geen chauffeursdiploma.

AANRIJDING TUSSEN FIETSER EN TWEE PERSONENAUTOS ZWIJNDRECHT Een 14-jarig meisje uit Zwijndrecht is dinsdagmiddag 9 mei gewond geraakt toen zij in botsing kwam met twee personenautos. Het meisje reed op de fiets vanaf de stoep de weg op. Dit was op de H.A. Lorentzstraat. Hierbij lette zij vermoedelijk niet goed op het verkeer dat van links naderde. Een botsing met een naderende auto was het gevolg. Vervolgens kwam ze ook nog in botsing met een passerende personenauto uit tegenovergestelde richting. Het meisje viel. Ze werd met een vermoedelijk gebroken kuitbeen naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets en beide autos raakten beschadigd. De bestuurders van de autos kwamen met de schrik vrij.

DIEVEN ALSNOG GESNAPT
ZWIJNDRECHT Twee mannen van 21 en 37 jaar uit Dordrecht zijn dinsdagavond 9 mei aangehouden op de afslag N3 richting de Provincialeweg. Door een alerte agent werd buiten diensttijd gezien dat er werd ingebroken in een in aanbouw zijnd bedrijf aan de Daltonstraat in Zwijndrecht. De alerte agent gaf deze informatie door aan zijn collegas, evenals een duidelijk signalement en een omschrijving van de auto waarin de twee verdachten vertrokken. De twee konden worden klemgereden op de N3. In de auto werden meerdere koffers met duur gereedschap aangetroffen. In de Daltonstraat bleken 2 bouwketen en een container te zijn opengebroken. Wat er precies uit weg is, moet nog worden geinventariseerd. De eigenaar is voornemens aangifte te doen. Beide verdachten zijn ingesloten. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

INBRAAK IN WONING; AUTO WEG
DORDRECHT In een woning aan het Johanna Naber-erf is in de nacht van maandag 8 mei op dinsdag 9 mei tussen 01.00 en 06.00 uur ingebroken. Terwijl de bewoners lagen te slapen werd er een raam geforceerd. Daarna werd binnengekomen. In de woning werden waardevolle papieren, sleutels, mobiele telefoon en portemonnee weggenomen. Vervolgens werd op de oprit de auto, een grijze Mercedes Benz SLK 200 Kompressor Roadster met het kenteken 32-RS-TN weggenomen. De eigenaar van de woning/auto heeft aangifte gedaan.
De technische recherche stelt een sporenonderzoek in en de politie zal een buurtonderzoek doen.

20-JARIGE JONGEMAN BEROOFD
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een beroving met geweld die plaatsvond tussen maandag 8 mei 23.30 uur en dinsdag 9 mei 00.30 uur op de Voorstraat ter hoogte van de Augustijnenkerk. Toen werd een 20-jarige jongeman met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. De 20-jarige werd op straat aangesproken door een onbekende donker getinte man die zich voordeed als doofstom. Hij maakte met gebaren duidelijk dat hij een sigaret wilde. De 20-jarige gaf hem een sigaret. Op dat moment werd de jongeman een steeg ingetrokken en in een hoek geduwd. De jongeman zag kans zich los te rukken en weg te rennen. De onbekende man ging hem achterna en haalde de 20-jarige in. Er ontstond een worsteling waarbij de mobiele telefoon van de 20-jarige werd gestolen. De jongeman werd daarbij geslagen. Hij rende weg en riep hulp bij een horecagelegenheid op de Voorstraat. De verdachte is een donker getinte man, normaal postuur, rond en bol gezicht, lengte 1.76m, leeftijd ongeveer 20-25 jaar. Het slachtoffer is erg geschrokken en heeft aangifte gedaan. Eventuele getuigen of mensen die weten om welke verdachte het gaat, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 9 mei een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. Hij zou een medewerker van een rijwielshop aan het Stationsplein hebben mishandeld. De 31-jarige betaalde de kosten van zijn fiets niet en wilde de tweewieler gewoon meenemen. De medewerker (28) stak daar een stokje voor en werd vervolgens in zijn gezicht geslagen. Hij heeft aangifte gedaan. De verdachte ging na de mishandeling weg maar meldde zich s avonds op het politiebureau. Daar werd hij aangehouden en in verzekering gesteld.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 9 mei een 19-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman zou een maatje (21) hebben geslagen in een pand aan bij winkelcentrum Walburg. De twee hadden een meningsverschil waarop het slachtoffer zou zijn geslagen. Hij hield een snee in zijn wenkbrauw aan de klap over. Volgens de verdachte zou hij ook door de vriend zijn geslagen. Na verhoor is de 19-jarige in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

LIFT VERNIELD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 9 mei twee mannen van 21 en 22 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Bagijnhof. Het tweetal was vervelend geweest in een horecagelegenheid en moesten weg. Ze stapten in de lift. De 22-jarige was zo boos dat hij de lift binnenin beschadigde door er tegen te trappen en te slaan. De lift bleef vervolgens hangen. Na twee uur in de lift kon het tweetal er met behulp van een monteur worden uitgehaald. Daarna werden ze aangehouden door de politie op verdenking van vernieling. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.