Gemeente Leiden

Opknapdag Roodenburg gestart door wethouder Keur van Sport

Op woensdag 10 mei is het terrein en de omgeving van voetbalvereniging Roodenburg schoongemaakt en opgeknapt. Na het startsein door wethouder Raymond Keur (Financiën en sport en wijkwethouder Leiden Noord) staken buurtbewoners, kinderen en leden van Roodenburg de armen uit de mouwen om gezamenlijk het terrein schoon, heel en veilig te maken.

De eerste verf aangebracht
Wethouder Keur gaf het startsein voor de opknapdag. Samen met enkele jonge voetballers van Roodenburg kleurde hij als eerste met blauwe verf tekeningen op houten platen langs het veld. De houten platen worden tegen de tribunes gehangen om het ophopen van zwerfafval onder de tribunes tegen te gaan. De tekeningen op de platen zijn gemaakt door jongeren uit Leiden Noord, onder leiding van de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO).

Naar een meer open karakter
Na de officiële opening van de opknapdag gingen de vrijwilligers aan de slag met bezem, kwast en schep. In drie uur tijd werd zwerfafval opgeruimd, gestart met herstel van beschadigde objecten, ruim 200 Dahliabollen geplant en zijn struiken rond het complex gesnoeid. Het snoeien van de struiken rond het terrein geeft het terrein van voetbalclub Roodenburg een meer open karakter en bezoekers een veiliger gevoel.

Tegengaan van overlast
Aanleiding voor de opknapdag is het recreatief medegebruik van het complex van Roodenburg. In 2002 is het kunstgrasveld voor gebruik opengesteld voor de bewoners van met name Leiden Noord. Door dit gebruik was vorig jaar in toenemende mate sprake van overlast en vernielingen. Inmiddels zijn goede afspraken gemaakt met politie, vrijwilligers van Roodenburg, medewerkers van het project 'Toezicht door Jongeren' en anderen. Zij houden een oogje in het zeil.

Samenwerking staat voorop
De opknapdag was een initiatief van het project 'Leiden Noord Buitengewoon Veilig' in samenwerking met het project 'Opgeruimd Staat Netjes', uitgevoerd door de woningcorporaties van Leiden, het wijkontwikkelingsplan Leiden Noord, het sportbedrijf, de LWO en voetbalvereniging Roodenburg.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --