collectieve ouderenpolis groot succes

Unie kbo

De ouderenorganisatie Unie KBO slaagde er in november 2005 als eerste non-profit organisatie in om haar 50-plus leden een collectieve ouderenpolis aan te bieden. De verzekering werd in nauw overleg samengesteld met Zilveren Kruis Achmea. Het aanbod biedt de leden naast een prijsvoordeel, oplopend tot ruim 100 euro per jaar ook een aantal belangrijke extra's. Nu de termijn van overstappen is verstreken, blijkt dat bijna 47.000 ouderen van dit aanbod gebruik hebben gemaakt.

De Unie KBO is aangenaam verrast met deze grote belangstelling. Op het moment van lancering van dit initiatief had de Unie KBO 275.000 leden. Dit ledenaantal is sindsdien aanzienlijk toegenomen. Het precieze aantal is nog niet bekend, omdat het KBO-lidmaatschap lokaal gebonden is en nog niet alle tellingen van de 960 afdelingen binnen zijn. Naar schatting gaat het echter om minstens 20.000 nieuwe leden.

Binnenkort gaat de Unie KBO onder de verzekerden een tevredenheidonderzoek uitvoeren. Vervolgens wordt in overleg met Zilveren Kruis Achmea bekeken hoe het pakket nog beter op de doelgroep kan worden afgestemd. Sterke punten van de Beter Af Polis van Zilveren Kruis Achmea zijn nu al de uitstekende zorggarantie, nagenoeg bij iedere arts of specialist terecht kunnen, een volledige acceptatie voor bijna alle aanvullende pakketten, vrije keuze van medicijnen, wachttijdbemiddeling, goede zorg in het buitenland en korting bij aanschaf in de winkels van Welzorg.

Daarnaast biedt de verzekering met het Beter Af 50 Plus Pakket exclusieve voordelen voor KBO-leden. Zoals aanzienlijke kortingen op zowel de basisverzekering als de diverse aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Verder een extra uitbreiding bij gebitsprothese en alternatieve geneeswijzen, therapieën en geneesmiddelen. Maar ook zaken als een hospicevergoeding, 100 procent dekking spoedeisende zorg in het buitenland, een vergoeding eigen bijdrage medisch noodzakelijk ziekenvervoer, een vergoeding voor preventieve cursussen geheugentraining en efficiënt en doelmatig huishouden en een tegemoetkoming in de KBO-contributie voor een jaar, behoren tot de vele extra's.


---------------------------------------