Universiteit van Tilburg 10 mei 2006

Ruim 1,8 miljoen euro voor scholing UvT-personeel

Het loopbaanontwikkelingscentrum van de Universiteit van Tilburg ontvangt een subsidie van ruim 1.8 miljoen euro voor scholingsprojecten. Het geld is afkomstig uit het Europees Sociaal Fonds en heeft tot doel het ontwikkelen van kennis en vaardigheden van medewerkers door middel van opleidingen. Met de subsidie van de EU wordt scholing voor universiteitsmedewerkers de helft goedkoper, en daarmee een stuk aantrekkelijker.

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het voornaamste instrument van de Europese Unie voor het ontwikkelen van menselijke hulpbronnen en het verbeteren van de arbeidsmarkt in de gehele Unie. Door het ESF wordt bijstand verleend in overeenstemming met de behoeften aan opleiding en werk van de mensen in de gehele Unie, een van de doelstellingen is het vergemakkelijken van de aanpassing van de werknemers aan de gewijzigde omstandigheden in hun werkomgeving. De subsidies worden verstrekt via de lidstaten, in dit geval via het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De UvT is de eerste Nederlandse universiteit die een subsidie ontvangt uit het ESF-fonds. De subsidiegelden zijn verleend tot en met 2007 en zijn bedoeld voor de scholing van werkenden. Niet alleen draagt scholing ertoe bij dat werknemers geschikt blijven voor hun functie, ook bevorderen opleidingen hun interne doorstroom en arbeidsmarktmobiliteit.

De opleidingen van de UvT worden gecoördineerd door CML Loopbaanontwikkeling. In overleg met de directeuren van faculteiten en diensten is er door dit centrum een aanbod van opleidingen ontwikkeld, waarbij subsidie is aangevraagd voor opleidingen op het gebied van managementontwikkeling, internationalisering, communicatie, docentprofessionalisering en bedrijfshulpverlening. In de aanvraag zijn ook opleidingen opgenomen die worden verzorgd door het Talencentrum, IT Services en door faculteiten.

De site van het aanbod van CML Loopbaanontwikkeling is www.uvt.nl/cml/trainingen.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofd van CML Loopbaanontwikkeling mr. drs. E.F.G. Polkamp, tel 013 - 4662727, E.F.G.Polkamp@uvt.nl

UvT Persbericht