Provincie Noord-Holland

10-5-2006

Onderwerp

Uitvoering agenda Recreatie en Toerisme ligt op stoom

Esther Hessel

Op 9 mei zijn de jaarrapportage 2005 en het uitvoeringsprogramma 2006 bij de agenda Recreatie en Toerisme 2004-2007 vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Hierin staan de behaalde doelen in 2005 en de doelstellingen voor 2006.

Doel agenda Recreatie en Toerisme

De provincie voert in het kader van de agenda Recreatie en Toerisme samen met partners projecten uit op het gebied van openluchtrecreatie, toerisme en cultuurhistorie. Doel hiervan is het creëren van recreatiemogelijkheden, het vergroten van werkgelegenheid in het toerisme en het meer toegankelijk maken van cultuurhistorische locaties. Een groot aantal projecten is in uitvoering of is in 2005 afgerond. In 2005 is hieraan 9.400.583 euro besteed. Voor het uitvoeringsprogramma 2006 is 10.989.700 euro beschikbaar. Hiernaast zijn voor een aantal specifieke projecten uit de agenda, zoals integrale gebiedsprogrammas, en voor het wegwerken van achterstallig onderhoud in de recreatiegebieden bedragen beschikbaar uit andere financieringsbronnen.

Resultaten 2005

De uitvoering van de agenda Recreatie en Toerisme ligt op stoom. Een groot aantal projecten uit het uitvoeringsprogramma 2005 is in uitvoering of is inmiddels afgerond. Zo werden bijvoorbeeld skate- en skeelerpaden en een waterspeelplaats aangelegd in het Twiske; de regios West-Friesland, Regio IJmond, Laag-Holland, Gooi en Vechtstreek zijn bezig met de aanleg van een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk; het Project Boer zoekt gast is van start gegaan bij de regio VVVs van het Noord-Hollands Schiereiland Midden en Kop van Noord-Holland en de jachthaven en passantenplaatsen van Graft-de Rijp zijn heringericht.

Doelstellingen 2006

Voor 2006 staan diverse projecten op de rol, zoals de realisatie van het lange afstand wandelpad Noord-Hollandpad van Den Oever naar Huizen; het openen van twee nieuwe Hotels de Boerenkamer in Waterland; tien nieuwe duurzame appartementen bij boerenbedrijven op het platteland, realisatie van wachtsteigers bij de Leeghwaterbrug in het NH- kanaal bij Alkmaar, de Cruquiusbrug, de Aalsmeerderbrug en de Schipholbrug en realisatie; de herinrichting van de haven van Naarden tot historische haven en de realisatie van een steiger voor de riviercruisevaart in Enkhuizen. Daarnaast lopen veel in 2005 in gang gezette projecten uiteraard door.

Zie voor de Jaarrapportage 2005 en het Uitvoeringsprogramma 2006 de nieuwslink op de provinciesite.