LEI

Rabobank gaat bedrijfsopvolgers coachen samen met LEI-AgroCenter en NAJK

10 mei 2006
Onderdeel: Wageningen UR

De Rabobank start eind april 2006 een meerjarencampagne onder de naam Rabo Opvolgers Perspectief. Deze campagne daagt potentiële bedrijfs overnemers in de agrarische sector uit deel te nemen aan een veelzijdig programma, met onderwerpen variërend van de financiële aspecten van de overname âook in relatie tot de familie- tot aan een versterking van het ondernemerschap.

Het LEI-AgroCenter voor Duurzaam Ondernemen is gevraagd binnen het Opvolgers Perspectief een bijdrage te leveren in de Rabo Opvolgers Training. Het betreft hier een training ondernemerschap via Interactief Strategisch Management (ISM). Daarbij is de Strategische Management Tool (SMT) een belangrijk onderdeel van deze training: ze vormt in feite de rode draad. Bedrijfsopvolgers zullen zich hierdoor stapsgewijs bewust worden van hun eigen competenties, de uitrusting en prestaties van hun bedrijf en dit relateren aan de voor hen belangrijke ontwikkelingen in de omgeving. Op deze wijze worden ze gefaciliteerd bij het vinden van hun eigen koers voor de toekomst die ze stapsgewijs vastleggen in het Strategisch Management Rapport. Hiermee kunnen ze presenteren hoe ze hun ondernemerschap vorm willen gaan geven.

Trainers van NAJK zullen de Rabo Opvolgers Training gaan verzorgen. Zij worden getraind in het Interactief Strategisch Management door LEI-AgroCenter voor Duurzaam Ondernemen.

Â

Voor meer informatie, zie de website van Rabobank onder Agrarische ondernemers, Bedrijfsopvolging.

Â

Contact
Dr.ir. Bert Smit
bert.smit@wur.nl
0320-293528

Ir. Ruud van Uffelen
ruud.vanuffelen@wur.nl
070-3358188