hoofdklasse hockey


10-5-2006 : Amsterdam houdt Coetzee achter de hand

Amsterdam heeft de spelerslijst voor de play-offs bekend gemaakt. Opvallende naam tussen de 21 speelsters is die van Pietie Coetzee. De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist staat met rugnummer 16 op de spelerslijst. Volgens Amsterdam-coach Giles Bonnet is de kans klein dat Coetzee tijdens de play-offs in actie komt.

Giles Bonnet houdt de optie open om Pietie Coetzee in te zetten tijdens de play-offs. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Bonnet bevestigt dat Amsterdam al een paar weken geleden de papierwinkel in orde heeft gemaakt om de Zuid-Afrikaanse Pietie Coetzee voor de play-offs naar Nederland te halen. `Dat is vlak voor de Europa Cup II gebeurd. Maartje Scheepstra was toen nog geblesseerd en Eveline Wisse Smit had last van haar knie. We hebben toen besloten om de mogelijkheden te bekijken en uit te werken voor het eventueel inzetten van Pietie Coetzee.'

Optie

De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist staat al een aantal seizoenen op de spelerslijst van Amsterdam, maar kwam nooit in actie. Bonnet sluit niet uit dat het de komende weken alsnog zal gebeuren. `In principe is het nu niet aan de orde aangezien Maartje en Eveline fit zijn. Maar we houden de optie graag open. Deze week trainen we nog twee keer. Je weet nooit wat er dan nog kan gebeuren. Pietie staat op de lijst, dus ze zou kunnen spelen', aldus Bonnet, die eraan toevoegt dat Coetzee momenteel nog niet in Nederland is. (DvdB)