Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 10-05-2006

Vrouw aangehouden voor mishandeling/lokaalvredebreuk

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 51-jarige inwoonster uit s-Hertogenbosch bij de bibliotheek aan de Hinthamerstraat in haar woonplaats aangehouden voor lokaalvredebreuk en mishandeling. De vrouw was in de bibliotheek, terwijl haar in verband met eerder wangedrag de toegang was ontzegd. Op het moment dat een beveiligingsbeambte haar daarop aansprak sloeg zij de man in zijn gezicht. De vrouw is overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten.

Verbaal voor drankmisbruik op straat

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn in de Casinotuin is s-Hertogenbosch twee Bosschenaren (33 en 24 jaar) bekeurd voor drankmisbruik op de openbare weg. Hetzelfde overkwam een 47-jarige Bosschenaar bij Bastion Baselaars in s-Hertogenbosch. Zij moesten allen hun blik bier leeggooien en kregen een proces-verbaal.

Vrouw beroofd in trein

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 22-jarige Eindhovense in de stilstaande trein naar Nijmegen op het centraal station in s-Hertogenbosch beroofd van haar portemonnee. Een ongeveer 25-jarige man bedreigde de vrouw met een mes en dwong haar haar portemonnee met een gering geldbedrag af te geven. Daarop verliet hij de trein. De politie onderzoekt de zaak en zoekt nog getuigen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Verdachten vechtpartij aangehouden

Vught De politie heeft dinsdag en woensdag een vijftal inwoners uit Vught (leeftijd van 15 tot 41 jaar oud) aangehouden als verdacht van openlijke geweldpleging. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij op zondagmiddag 30 april aan de Jan van Gaalenstraat in Vught. Er zijn over en weer klappen gevallen en enkele betrokkenen liepen lichte verwondingen op. De exacte reden van de vechtpartij is nog niet bekend. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsster gewond bij aanrijding

Boxtel Woensdag is een 42-jarige fietsende vrouw uit Boxtel op de kruising Hendrik Verheeslaan met de Beneluxlaan in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding met een 40-jarige automobiliste uit Boxtel. De automobiliste reed vanaf de Beneluxlaan de Hendrik Verheeslaan op en verleende geen voorrang aan het slachtoffer. De fietsster is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Doorrijder aangehouden

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is een 24-jarige inwoner uit Boxtel in zijn woonplaats aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De man wordt ervan verdacht met een bedrijfswagen op dinsdagavond bij het parkeren tegen een lichtkap van een winkel op de Rechterstraat in Boxtel te zijn gereden. De verdachte was weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie wist de man op te sporen aan de hand van getuigenverklaringen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Jongens naar HALT na afsteken vuurwerk

Schijndel Dinsdagmiddag zijn twee 16-jarige jongens uit Schijndel op de Mouterij in hun woonplaats betrapt op het afsteken van vuurwerk. Het tweetal ontstak vuurwerk in een prullenbak. De overige kanonslagen namen de agenten inbeslag. De beide jongens zullen bestraft worden via Bureau HALT.

Inbreker aangehouden

Veghel De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige man uit Veghel bij zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een horecagelegenheid aan de Markhof. Die nacht, omstreeks 3.30 uur kreeg de politie melding van een inbraakalarm. Ter plaatse bleek dat er diverse ruiten van de horecagelegenheid vernield waren en dat er meerdere flessen sterke drank waren weggenomen. De politie stelde een onderzoek in en kon de verdachte even later bij zijn woning aanhouden en trof daar de gestolen flessen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten in een cel van het politiebureau in Uden.

Man met honkbalknuppel aangehouden

Veghel De politie heeft dinsdagavond 24-jarige man uit Veghel aangehouden die even daarvoor was geweest bij een vechtpartij op de Dintel. Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust weergekeerd. Even later zag de politie de 24-jarige man zijn woning verlaten met een honkbalknuppel. De man werd vervolgens aangehouden terzake overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De politie heeft de honkbalknuppel in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

Heesch Op de Cereslaan in Heesch heeft dinsdag in de namiddag een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee autos. Eén van de bestuurders, een 27-jarige Ossenaar raakte gewond. De andere bestuurster, een 30-jarige vrouw uit Vinkel bleef ongedeerd. Haar twee kinderen, die achterin zaten, zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed vanuit de richting Heesch op de Cereslaan toen de auto voor haar remde om te stoppen voor een verkeerslicht. De vrouw zag dit te laat en stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen en botste tegen achterzijde van de auto van de Ossenaar. Deze stond tussen beide rijbanen opgesteld om daarna de Cereslaan richting Heesch op te rijden. De Ossenaar is met nekletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Rijden met rijontzegging en openstaande boete

Oss Tijdens een verkeerscontrole in de nacht van dinsdag op woensdag controleerde de politie op de Gasstraat een 41-jarige automobilist uit Berghem. De man bleek nog een boete van 161 euro open te hebben staan voor een eerdere verkeersovertreding. Ook bleek hij een rijontzegging te hebben. De man uit Berghem betaalde de boete aan het politiebureau en kreeg proces-verbaal voor het rijden tijdens een ontzegging.

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Boxmeer Op de Sint Anthonisweg is dinsdagmiddag een 88-jarige vrouw gewond geraakt nadat zij bij een verkeersongeval betrokken was. De vrouw fietste richting Sint Anthonis toen zij ter hoogte van de afrit A73 door een 59-jarige automobilist uit Mierlo werd aangereden. De automobilist kwam van de A73 vanuit Cuijk, onderaan de afrit moest hij wachten voor een rood verkeerslicht. Toen het licht groen werd, trok de man op en kon een aanrijding met de fietsende vrouw niet meer voorkomen. Zij is vermoedelijk met een hersenschudding overgebracht naar het Maasziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Drie vrouwen en man aangehouden voor winkeldiefstal

Cuijk Woensdagmiddag heeft de politie drie vrouwen uit Arnhem en Beers (39,45 en 55 jaar oud) en een 37-jarige Arnhemmer aangehouden voor diefstal van kleding. Het viertal wordt ervan verdacht uit een kledingzaak aan de Maasburg in Cuijk een negental kledingstukken t.w.v. ongeveer 90,= te hebben ontvreemd. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.