Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw landelijk initiatief voor online hulp bij Boulimia

Breukelen, 10 mei 2006 - Onder de naam Boulimia de Baas bieden psycho-medisch centrum PsyQ en het centrum voor eetstoornissen Mentrum/Novarum een online behandelingsprogramma aan. Via de ondersteunende, thematische website www.boulimiadebaas.nl kunnen bezoekers testen of zij symptomen van boulimia of een andere eetstoornis hebben. Ook kunnen zij via een e-mail consult deskundig advies vragen over hun problemen, of kunnen zij zich direct inschrijven voor het online behandelingsprogramma. Het is het eerste Nederlandse internetprogramma dat op landelijke schaal online hulp biedt op het gebied van Eetstoornissen. Het behandelprogramma is ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse NetUnion Searl en draait al met succes in klinieken in München, Madrid, Stockholm en Genève.

Met het nieuwe internet initiatief willen beide centra mensen met de eetstoornis boulimia in een vroeg stadium stimuleren om hun probleem actief aan te pakken en de schaamte te overwinnen. Eetstoornissen vormen in Nederland een toenemend probleem, vooral onder jonge mensen in de leeftijd van 15 - 30 jaar. Onderzoek wijst uit, dat ca. 1,5% van de 12 miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder in meer of mindere mate te maken heeft met verschijnselen van boulimia. Slechts 10% van dat aantal stelt zich onder professionele behandeling. De kosten van maatschappelijke uitval van mensen met een Boulimia probleem worden jaarlijks geraamd ¤ 500 miljoen.

Resultaten

De eerste resultaten zijn bijzonder. Na de lancering op zaterdag 5 mei heeft 25% van de bezoekers van de nieuwe website bij PsyQ en Mentrum/Novarum aangeklopt voor advies of hulp bij bestrijding van hun eetstoornis. De strategie en het (marketing)concept van dit nieuwe landelijke initiatief is ontwikkeld en gerealiseerd door MyFactory uit Breukelen. Managing Partner Huub Weeber van MyFactory: "Boulimiadebaas lijkt een behoorlijk succes te worden. Een conversieratio van 25% is natuurlijk de droom van iedere interactieve marketeer en betekent dat het concept voorziet in een behoefte."

E-health

Sinds 2004 heeft MyFactory als online business ontwikkelaar de opdracht om het internet bij PsyQ en de Parnassia Groep te ontwikkelen tot een strategisch interactief distributie- en e-health behandelkanaal. De rol van MyFactory gaat verder dan het neerzetten van een website. Huub Weeber: "wij bouwen geen websites. We ontwikkelen interactieve strategieën en organiseren samen met onze opdrachtgevers de wisselwerking tussen de techniek, de markt en de interne organisatie. Alleen dan creëer je een totaalconcept met kans van slagen in de markt en vertrouwen binnen de organisatie. Inmiddels hebben we, onder meer via structureel online onderzoek, enorm veel kennis opgedaan over de relatie Geestelijke Gezondheidszorg, Internet en e-Health." Voor het project Boulimia de Baas heeft MyFactory in opdracht van PsyQ nationaal en internationaal partners gezocht en afspraken gemaakt om in dit initiatief te participeren en het op landelijke schaal van de grond te krijgen. Boulimia de Baas betekent voor PsyQ een nieuwe stap in haar interactieve strategie en een toonaangevende ontwikkeling in de psycho-medische branche.

Eerder dit jaar won PsyQ al de Nitel Telemedicine Publieksprijs voor haar internet-activiteiten op www.psyq.nl, eveneens een concept van MyFactory.

Profiel MyFactory Business Services

MyFactory Business Services is opgericht in 2001 en is in handen van de twee Managing Partners Jan Willem Faessen (42) en Huub Weeber (45). Vanuit nieuwe, interactieve technologieën ontwerpt MyFactory online business concepten, interactieve marketingstrategieën en klantgestuurde bedrijfsprocessen. Het doel daarbij is creëren van meetbare waarde en concurrentievoordeel voor de opdrachtgevers. De onderneming is actief in de Gezondheidszorg, Travel & Meeting en de Verzorgingsbranche. Website: www.myfactory.nl e-mail: info@myfactory.nl

Dit is een persbericht in opdracht verstuurd door Steijger.communications BV, bureau voor communicatie en public relations te Zeewolde.

T: 036 5235330, F: 036 5235331, E: info@steijger.com.

Contact:

Steijger.communications BV

Cees Steijger

T: 036 5235330

E: cees@steijger.com