Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 10 mei 2006

Bedreiging

Enschede

Dinsdagmiddag 9 mei omstreeks 16.45 uur stond een 18 jarige Enschedeër op de Hengelosestraat voor de kruising met de Roessinghsbleekweg in Enschede. De jongeman was gekomen vanuit de richting Hengelo en stond met zijn fiets in de hand voor de stoplichten te wachten. Plotseling gaf iemand hem een tik op de rug. Achter hem bleken drie hem onbekende mannen te staan. Een van de drie mannen sprak hem zonder enige aanleiding op een agressieve manier aan, haalde op een gegeven moment een mes te voorschijn en bedreigde hem daarmee. De drie mannen liepen even later door in de richting van het centrum. De 18 jarige jongeman alarmeerde de politie en deed aangifte van bedreiging.

Van de dader en de twee andere mannen bestaat het volgende signalement: Alledrie zijn ongeveer 20 jaar. Een van hen heeft blond haar en droeg een geel T-shirt. De ander had donker haar en droeg een zwart T-shirt. Over de derde man, degene die de 18 jarige heeft bedreigd, is meer bekend. Hij heeft een stevig postuur, is ongeveer 1.80 à 1.85 meter lang, heeft donker haar en donkere ogen. Hij sprak met een Twents accent. Hij droeg meerdere ringen aan beide handen en had op zijn onderarm een tatoeage met letters. Hij zag er slonzig uit en droeg een donkergrijs overhemd, een donkerblauwe wijde broek en zwarte schoenen. Opvallend was ook het donkerblauwe baseballpetje, dat hij achterstevoren droeg.

Op het moment dat de 18 jarige bedreigd werd, stonden meerdere automobilisten te wachten voor het stoplicht. Wellicht hebben zij iets gezien. De politie vraagt hen en ook andere getuigen zich melden bij de afdeling Enschede-Noord via het nummer 0900-8844. (06-058368)

7-jarig meisje gewond

Enschede

Een 7 jarig meisje uit Enschede fietste dinsdagmorgen 9 mei omstreeks 08.20 uur vanaf een oprit de rijbaan van het Stroink in Enschede op en kwam daar in aanrijding met een auto, die haar van links naderde. De auto werd bestuurd door een 32 jarige Enschedeër. Het meisje raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-058058)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --