Gemeente Hengelo

Metamorfose voor fietsenstalling onder het station

De fietsenstalling onder het station in Hengelo krijgt een geautomatiseerde in- en uitgang en een nieuwe beheerder. Via de geautomatiseerde in- en uitgang kunnen klanten van de eerste tot en met de laatste trein hun fiets veilig, comfortabel en droog stallen. De beheerder is in de ochtend- en avondspits aanwezig om klanten te helpen, en later ook voor reparaties en verkoop en verhuur van fietsen. Vanaf 17 mei is de nieuwe manier van stallen een feit.

Hoe werkt de geautomatiseerde toegang?

Maand- en/of jaarabonnementhouders van de stalling kunnen bij NS een speciale toegangspas krijgen door éénmalig een bedrag van 20 euro aan borg te betalen. Daarmee kunnen zij ook buiten de uren dat de stallingsbeheerder aanwezig is, de stalling in en uit. Klanten die af en toe de stalling gebruiken, kopen geen dagkaartje meer bij de beheerder, maar betalen per keer met hun Chipknip of kopen tot 1 juli 2006 - een prepaid Chipkaart bij de beheerder voor 5,-, 10,- of 20. Voor de veiligheid hangen in de stalling videocameras en is er een intercom aanwezig in verband met vragen om assistentie.

Flinke veranderingen

Voorheen werd de stalling beheerd door bewakers van Securitas en was het voor klanten niet mogelijk om de fiets te laten repareren. Ook was de stalling slechts op beperkte tijden beschikbaar. Vanaf 17 mei zijn de openingstijden verruimd, de stalling is veiliger gemaakt, er is meer service voor de klant en de toegang werkt automatisch. Aan de buitenkant is er amper iets te zien, maar binnenin de stalling is het een wereld van verschil!

Aanbieding

De gemeente Hengelo en NS doen gebruikers van de vernieuwde stalling tot en met 31 mei 2006 een aanbieding. Bij de aanschaf van een jaarabonnement krijgen klanten een korting van 50% en dagstallers krijgen 50% korting op de dagprijs.