Datum: 10 mei 2006

Leiden Verdachte van mishandeling, bedreiging en diefstal aangehouden

De politie heeft op woensdag 10 mei, omstreeks 10.15 uur, een 32 jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 40 jarige vrouw. De mishandeling vond plaats in de trein van Den Haag naar Leiden. De vrouw stond met haar fiets bij de deur van de trein. De man vond waarschijnlijk dat de vrouw in de weg stond en schopte tegen haar fiets aan, vervolgens greep de man de vrouw bij de keel. De man is daarna uit de trein gestapt en weggegaan. De vrouw deed aangifte bij de politie. Tijdens deze melding komt erbij de politie een tweede melding binnen. Een medewerker van een winkel aan de Haarlemmerstraat zou bedreigd zijn door een man welke hetzelfde signalement had als de man van de eerste melding. De politie is direct ter plaatse gegaan en kon de man op basis van het signalement aanhouden op de Lange Mare. De man had een geprepareerde tas bij zich waarin zich kledingstukken bevonden die vermoedelijk gestolen waren. De agenten hebben aan de hand van de beveiligingslabels die nog aan de kleding zaten de herkomst van de kleding kunnen terugbrengen. Ook deze winkel is gevestigd aan de Haarlemmerstraat. De winkelier heeft aangifte gedaan van diefstal. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Man raakt met arm bekneld in machine

De politie heeft woensdagmorgen 10 mei hulp verleend bij een bedrijfsongeval aan de Curieweg. Een 37 jarige man uit Alphen aan den Rijn raakte daar tijdens werkzaamheden met zijn arm bekneld in een machine. De man was bezig om pinda's en suiker in een trommel te scheppen toen zijn schep uit zijn handen gleed. In een reflex om de schep te pakken kwam hij met zijn arm tussen de draaiende delen en raakte bekneld. De brandweer heeft na bijna de-montage van de machine de man uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met armletsel over-gebracht naar het LUMC. De politie zette de Curieweg voor een deel af om de traumahelikopter gelegenheid te geven te landen. De politie heeft de arbeidsinspectie van het voorval op de hoogte gesteld.

Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachte van oplichting aan

De politie heeft woensdagmorgen 10 mei aan de Diamantstraat een 26 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Tegen de man waren verdenkingen gerezen dat hij op 1 april bij een benzinetankstation aan de Burgemeester Bruinsslotsingel getankt had zonder af te rekenen. Bij de pomphouder meldde hij dat hij zijn portemonnee had vergeten en deze even ging halen. Daarbij wees hij in de richting van het politiebureau en droeg, zo dacht de pomp-houder, een politiejasje. Dit wekte vertrouwen waardoor werd ingegaan op het voorstel van de man. Achteraf bleek van het verhaal niets te kloppen. Na de aangifte startte de politie een onderzoek en kwam uit bij de verdachte. Het jasje bleek een jasje dat in kleur overeenkomst had met een politiejasje. Op het jasje had hij strepen gedaan die hij ooit had gekregen of gevonden. De man werd na zijn verhoor in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Vijfde verdachte in zedenzaak aangehouden

De politie heeft vanochtend een vijfde verdachte aangehouden in de zedenzaak waarbij een 14 jarig meisje gefilmd werd. Het filmpje werd vervolgens op internet geplaatst. Het meisje verrichtte op de film seksuele handelingen bij zichzelf. Gisteren werden in deze zaak vier verdachten, drie jongens en een meisje in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden. Onderzoek heeft vervolgens een vijfde verdachte, een 16 jarige Gouwenaar, opgeleverd. De politie zet vandaag het onderzoek voort, maar verwacht niet meerdere aanhoudingen te doen.
---

---- --