2e persbericht van woensdag 10 mei 2006

Eindhoven, 10-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van mishandeling vrouwen

In de directe omgeving van de Genneperweg zijn woensdagavond rond 21.25 uur twee 27-jarige vrouwen uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouwen liepen over de Genneperweg richting St. Claralaan toen ze door een onbekende man op een fiets werden uitgescholden. De man reageerde agressief, waarop de vrouwen een paadje in zijn gerend. De man kwam achter hen aan. Hij mishandelde één van de vrouwen. Het andere slachtoffer zag kans om te vluchten en de politie te waarschuwen. De mishandelde vrouw liep diverse schaafwonden op. De dader is een man met een blanke huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 28 en 35 jaar oud. Hij is kaal en heeft een slank postuur. De man droeg een trainingspak. Het jack was wit en de broek donkerkleurig. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat met deze zaak in verband gebracht kan worden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gestel via 0900-8844.

Eindhoven: Politie controleert snelheid

* Woensdagmorgen tussen 9.20 en 11.40 uur heeft de politie op de Geldropseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 680 passanten reden er 147 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. 90 was de hoogste gemeten snelheid.

* Tussen 12.45 en 13.40 uur stond de radarapparatuur bij de Winston Churchilllaan. Hier passeerden 710 voertuigen en 58 bestuurders reden te hard. De snelste reed 71 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Hoogeloon: Auto gestolen na woninginbraken

In een woning aan de Hoofdstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Weggenomen werden een portemonnee en een portefeuille met daarin onder meer enkele pasjes en 40 euro. Ook werd een sleutelbos gestolen waarmee de auto van de bewoners van de oprit werd meegenomen. De auto is een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken XL-XB-31.