GroenLinks

GroenLinks stelt vragen aan EU-Commissaris Kroes over onroerend goed

Neelie Kroes tijdens de hoorziiting in het Europees Parlement 10 mei 2006

GroenLinks in het Europees Parlement heeft woensdag schriftelijke vragen aan de EU-commissaris Neelie Kroes gesteld. Aanleiding is de berichtgeving rond de financiële banden van Kroes met de vastgoedmagnaat Paarlberg.

Kroes heeft in 2004 beweerd dat alle banden met Paarlberg waren doorgesneden. GroenLinks-europarlementariër Kathalijne Buitenweg vindt dat er nog teveel vragen onduidelijk zijn en wil openheid.
---

Schriftelijke vraag van GroenLinks-europarlementarier Kathalijne Buitenweg:

10 mei 2006


1. Kunt u zich herinneren dat u het Europees Parlement in 2004 verzekerd heeft dat "alle banden met vroegere zakelijke en financiële belangen, maar ook mijn beroepsactiviteiten zijn doorgesneden"?

2. Kunt u in het licht van bovenstaande toelichten waarom u tot april 2006 eigenaar bent gebleven van kantoorgebouwen in Woerden en Gorinchem? Hoe was tussen september 2004 en april 2006 de zeggenschap over en de exploitatie van deze kantoorpanden geregeld? Door wie is het besluit tot verkoop van deze panden genomen?

3. Hoe verhoudt het feit dat uw vroegere zakenpartner Jan Dirk Paarlberg tot voor kort borg stond voor de hypotheek op deze kantoorgebouwen en uw privé-huis zich tot uw verklaring uit 2004 over het doorsnijden van de banden met vroegere zakelijke belangen?

4. Is uw financiële relatie met de heer Paarlberg nu definitief beëindigd?

5. Kunt u bovenstaande vragen zodanig uitvoerig en compleet beantwoorden dat er geen onthullingen meer volgen in de pers die schade toebrengen aan uw gezag als mededingingscommissaris?

«