Gemeente Breda

Nieuwe straatnamen voor jeugddorp Maria Rabboni in Teteringen

Donkerstraat en Maria Rabbonistraat; zo heten twee nieuwe straten in het jeugddorp Maria Rabboni in Teteringen. Dat stelde het college van burgemeester en wethouders deze week vast.

Het jeugddorp Maria Rabboni in Teteringen is op dit moment bereikbaar via de Laanzichtweg in Teteringen. Op termijn wordt het terrein van het jeugddorp uitsluitend toegankelijk via een nieuwe straat die in het verlengde ligt van de Donkerstraat in Teteringen. Omdat deze nieuwe straat op het terrein van het jeugddorp een verlenging is van de Donkerstraat, heeft het college ervoor gekozen voor de verlenging dezelfde naam te hanteren.
De huidige ingang aan de Laanzichtweg kan straks alleen door hulpdiensten gebruikt worden.

Vlak na de grens openbare ruimte en het terrein van het jeugddorp is er een aftakking van de hoofdroute die in noordelijke en vervolgens in oostelijke richting loopt. Om de herinnering aan Maria Rabboni in stand te houden krijgt deze aftakking de naam Maria Rabbonistraat.

De naam Maria Rabboni is een verwijzing naar Maria Magdalena, patrones van de zustergemeenschap Bethanië die met de Rooms-katholieke jeugdopvang in het jeugddorp begon. Maria Magdalena was één van de eersten die Christus na diens verrijzenis ontmoette. Toen zij Christus herkende sprak zij hem aan met "Rabboni, wat `meester' betekent. Breda, 10 mei 2006