Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij ontdekt bij controle gemeente

Druten, 10-05-2006 o Woensdagmiddag vroegen ambtenaren van de dienst Bouw en woningtoezicht van de Gemeente Druten assistentie van de politie bij een woningcontrole van een pand aan de Scharenburg in Druten. De bewoner van het pand had hen de toegang tot het pand ontzegd en hen daarmee verhinderd hun wettelijke taak uit te voeren. Met ondersteuning van de sterke arm kon de controle alsnog worden uitgevoerd.

Bij deze controle bleek dat in een schuur bij het pand een afgesloten ruimte was die kennelijk mechanisch werd geventileerd. De bewoner vertelde van deze ruimte geen sleutel te hebben. Daarop is een kettingzaag ingeschakeld om de stevige deur alsnog te openen. Toen de ruimte eenmaal open was bleek daar een volledig in bedrijf zijnde, professionele hennepkwekerij aanwezig te zijn. Daarop zijn de bewoner en een daar aanwezige 53-jarige inwoner van Tiel aangehouden.

In de hennepkwekerij bleken 1350 planten aanwezig te zijn. Deze planten en de aanwezige apparatuur, waaronder groeilampen, zijn direct vernietigd.
(03)