Gemeente Stein


10-05-2006
Informatiebijeenkomst Veilig & Gezond vrijwilligerswerk

In samenwerking met BiblioNova, organiseert Partners in Welzijn - Steunpunt Vrijwilligerswerk -een informatiebijeenkomst over de ARBO-wetgeving op woensdag 10 mei aanstaande in de bibliotheek van Stein aan het Raadhuisplein 1a. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
Deze informatieavond is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Westelijke Mijnstreek die meer willen weten over de Arbowet en over veilig en gezond vrijwilligerswerk.

Bij de organisatie en uitvoering van vrijwilligersactiviteiten zit een ongeluk in een klein hoekje. Om deze risicos zoveel mogelijk te beperken wordt tijdens de bijeenkomst informatie gegeven hoe u deze risicos kunt opsporen en oplossen. U krijgt uitleg over de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en hulpmiddelen om deze RI&E uit te voeren.
Na afloop van deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor gratis ondersteuning op maat.

Indien gewenst is het ook mogelijk om een informatiebijeenkomst te organiseren op locatie, zoals in een gemeenschapshuis of verenigingslokaal.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Fingskes van de Vrijwilligerscentrale Stein-Beek-Schinnen, tel. 0464288060. Of stuur een e-mail naar: vrijwilligerswerk@piw.nl.