Ingezonden persbericht


persbericht

De ionische parels van odysseus en captain corelli.

Extra zomercharters startsein voor veelbelovend toeristisch seizoen kefalonia en ithaka!

Amsterdam, mei 2006. Eind april zijn de eerste Transavia-charters weer geland op Kefalonia, die elke maandag vanaf Schiphol vertrekken. Nieuw dit jaar is de extra Boeing 767 van Arkefly, die ook elke maandag naar dit zonnige Ionische eiland vliegt. Stoelen - ook seat only - zijn verkrijgbaar bij TUI, Olympia, Sudtours, Gobest, Polyplan en Griekenlandspecialist Ross Holidays. Kefalonia is een van de meest ongerepte Ionische eilanden, dat bekend werd dankzij de verfilmde bestseller 'Captain Corelli's Mandolin'. Hiervandaan vertrekken boottrips naar het naastgelegen beroemde Ithaka, de thuishaven van Odysseus.

TUI heeft dit jaar voor het eerst Kefalonia in het programma opgenomen en is heel enthousiast over de ontwikkelingen. Contract/ Product Manager Medium Haul van TUI - Ronald Korten zegt hierover: "Ik ben blij dat we hebben besloten Kefalonia op te nemen. Ik signaleerde een stijgende interesse naar deze bestemming en de vraag is nu zelfs zó groot dat wij onze eigen Arkefly kist hebben moeten inzetten!"

Ross Holidays heeft sinds een jaar beide bestemmingen in het pakket. General manager Charles Eltink hierover: "Kefalonia en Ithaka zijn echt geweldige bestemmingen. De boekingen naar beide bestemmingen lopen volgens verwachting heel goed! De sfeervolle accommodaties die wij hier aanbieden, liggen in verschillende traditionele stadjes en met de vaak prachtige zee-uitzichten, beloven ze gegarandeerd een top vakantie. "

De start van het zomerseizoen gaat gepaard met relevante toeristische ontwikkelingen in Kefalonia en het naast gelegen buureiland Ithaka, de voormalige thuisbasis van Odysseus. De bestuurders van de eilanden kondigden onlangs de aanleg van extra wandelroutes aan, uitkijkposten in het National Park en verbeterde toegang tot de archeologische sites. Ook wordt het wegennet aangepakt en zijn er nieuwe (cruise)havens in ontwikkeling.

Geïnteresseerden kunnen bellen met TUI via www.tui.nl, Olympia via www.olympia.nl, Gobest via www.gobest.nl, Sudtours via www.sudtours.nl, Polyplan via www.polyplan.nl, Griekenlandspecialist Ross Holidays via www.rossholidays.nl of contact opnemen met het Grieks Verkeersbureau via 0900 202 59 09 of www.grieksverkeersbureau.nl. Meer informatie over de eilanden is te vinden op www.kefalonia.gr.

Als pareltjes van de Ionische Zee zijn de eilanden Kefalonia en Ithaka een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Zij staan bekend om hun prachtige landschappen, rustieke dorpjes, witte stranden en helderblauwe zee. Kefalonia - het eiland waar het verhaal 'Captain Corelli's Mandolin' zich afspeelde - telt zo'n 32.000 inwoners. De bijnaam 'bloemeneiland' komt voort uit de heerlijke bloemengeur die er hangt en de enorme variëteit aan kruiden, bloemen en planten. Door het gematigde klimaat kent Kefalonia milde winters en relatief koele zomers, en de zon schijnt er volop gedurende het gehele jaar. Ithaka is een klein eiland met 3.000 inwoners, vormt een provincie met Kefalonia en heeft een rijke historie. Het is wereldwijd bekend als de thuisbasis van Odysseus.



Ingezonden persbericht