Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10-05-06)

OOSTERHOUT NB, 10 mei 2006

Politie pakt verdachten op na mishandeling

RAAMSDONK: De politie heeft twee verdachten gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Sprang-Capelle en een 21-jarige man uit Rijen. Het geweld vond plaats op maandag 8 mei om 01.00 uur voor een horecagelegenheid in Raamsdonk. Het 17-jarige slachtoffer (afkomstig uit Tilburg) deed daarna aangifte bij de politie. Agenten stelden vast dat haar rechteroog was dichtgeslagen. Ook had zij aan haar linker elleboog schaafwonden. Vanwege haar verwondingen moest zij medische behandeling ondergaan. Toen het slachtoffer werd aangevallen, wilde een vriend haar ontzetten. Deze 25-jarige Raamsdonker liep klappen en schoppen op en raakte daarbij licht gewond. Hij deed trouwens ook aangifte van dit geweld. Door ingrijpen van de kastelein en zijn vrouw stopte het geweld. Op basis van de twee aangiften stelde de politie een onderzoek in. Dat leidde op dinsdagavond 9 mei tot de arrestatie van de vrouwelijke verdachte. De mannelijke verdachte is op woensdag 10 mei opgepakt. Het duo is in overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld en wordt verhoord over de zaak. De aanleiding voor het geweld is op dit moment nog onduidelijk omdat de verklaringen van de betrokkenen niet eensluidend zijn.

Arrestaties bij relatieruzie

RAAMSDONKSVEER: Een 45-jarige inwoner van Raamsdonksveer werd op heterdaad opgepakt toen hij bedreigingen uitte tegen zijn ex-vriendin. Dat gebeurde op 10 mei om 04.00 uur toen de man zijn ex kwam lastig vallen bij haar woning. Hij was op dat moment in gezelschap van een andere man, een 29-jarige Verenaar. De politie werd erbij geroepen en al snel bleek dat de 29-jarige Verenaar op een escalatie uit was. Toen hij weigerde weg te gaan bij de woning, is hij door agenten in de boeien geslagen. Hij kreeg proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Daarna mocht hij meteen blijven, want het bleek dat er nog een boete van 1.572,- openstond. De man is daarom ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

De 45-jarige verdachte werd ook aangehouden. In het bijzijn van de politieagenten bedreigde hij namelijk zijn ex-vriendin. Ook hij werd ingesloten en kreeg proces-verbaal. Hij is inmiddels verhoord en na afwerking van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

WIJK EN AALBURG: Bewoners van de Bosseweg in Wijk en Aalburg deden onlangs hun beklag bij de politie over het snelle rijgedrag van automobilisten in hun straat. De klachten werden tijdens een meting bevestigd. Om die reden hield de politie op dinsdag 9 mei 2006 tussen 14.30 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole op de Bosseweg. Daar geldt trouwens een maximum snelheid van 60 km/u. Vijf automobilisten hadden het gaspedaal te diep ingedrukt, wat leidde tot een proces-verbaal. De snelste overtreder reed met een snelheid van 100 km/u.

HANK: Dinsdag 9 mei controleerde het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant de snelheid van bestuurders op de Provincialeweg. Daarbij werd tussen 15.30 uur en 21.00 uur de snelheid gemeten. Op de plaats van de controle geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De radarapparatuur registreerde de snelheid van 2.260 voertuigen. De bestuurders van 16 voertuigen kregen een bekeuring vanwege snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid is onbekend.

SLEEUWIJK: Bij de Tol in Sleeuwijk controleerde de politie op de draagplicht van de autogordel en mobiel bellen. Drie automobilisten kregen een bekeuring van 130,- omdat zij al rijdend aan het telefoneren waren, met de mobiele telefoon in hun hand. Twee bestuurders konden het kentekenbewijs van hun auto niet laten zien, wat voor ieder een boete van 75,- opleverde Tot slot kregen twaalf mensen een bon van 75,- omdat zij of hun minderjarige kinderen de autogordel niet droegen.

GILZE: Tijdens een snelheidscontrole op de Chaamseweg reden negen automobilisten te snel en kregen daarom een bekeuring. Op de Chaamseweg mag maximaal 80 km/u gereden worden. Agenten gebruikten bij de actie een LaserGun om de snelheid van de circa 150 passerende automobilisten te meten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u.

OOSTERHOUT: Woensdag 10 mei voerde de politie op de Bredaseweg een gordelcontrole uit. Dat gebeurde tussen 10.00 uur en 12.00 uur. In totaal zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en is er een bekeuring opgelegd wegens mobiel bellen tijdens het autorijden. Ook is er een waarschuwing gegeven in verband met folie op de ramen van een voertuig. De bestuurder moet, na verwijdering van de folie, ter controle naar het politiebureau komen om zijn auto te laten zien

DORST: Dinsdagmiddag 9 mei is tussen 13.45 uur en 14.45 uur in de Spoorstraat een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op het dragen van gordels en op het gebruik van kinderzitjes. Tijdens deze controle zijn 10 bekeuringen uitgeschreven.

Auteur: Jeroen Steenmeijer